Leuke jobs in de juridische sector

Leuke jobs in de juridische sector Artikel
0

De juridische sector heeft een nogal saai en stoffig imago. Velen stellen zich bij een juridisch medewerker iemand voor die zit te puffen en te zweten tussen een torenhoge stapel dossiers. Toch is het een boeiende branche om in te werken. Enkele leuke jobs in de juridische sector op een rijtje!

(Para)legal assistant

Als (para)legal assistant werk je in een (middel)groot bedrijf, waar je instaat voor het beheer en de opvolging van financieel-juridische dossiers, contracten, facturen… De voordelen:

  • Je werkt in een groot en stabiel bedrijf, waar je veel zelfstandigheid krijgt om je job uit te oefenen. Op die manier leer je snel bij en kan je op termijn zelfs doorgroeien.
  • De ideale job voor punctuele mensen! Bij een contract of overeenkomst is elk detail immers van tel.

Management assistant in een advocatenkantoor

Als MA bied je ondersteuning aan de verschillende advocaten. Je hebt een divers takenpakket: ontvangst van bezoekers, opvolgen van telefoons en briefwisseling, agendabeheer, organisatie van vergaderingen, opstellen van presentaties… De voordelen:

  • Je komt terecht in een dynamische, vaak internationale werkomgeving.
  • Je bent een sleutelfiguur in de organisatie. Je hebt veel verantwoordelijkheid en vrijheid en je collega’s rekenen op je. Dat geeft veel voldoening!

Notarieel medewerker

Als notarieel medewerker bereid je de dossiers van de notaris en de juristen voor en zorg je voor de afhandeling van de akten. De voordelen:

  • Ondanks het vele papierwerk is het notariaat een uitdagende werkomgeving, waar je geregeld te maken krijgt met complexe dossiers. Daar haal je voldoening uit!
  • Je komt als notarieel medewerker veel in contact met mensen, je bent tenslotte bezig met ‘hun leven’ (akte voor een woning, testament…). Dat geeft de job een extra interessante dimensie.

Juridisch assistent in de sociale sector

Met een juridische opleiding kan je ook aan de slag in de sociale sector, bijvoorbeeld als dossierbeheerder bij een ziekenfonds of sociaal secretariaat. Je volgt dan dossiers op over zaken als kinderbijslag, ziekteverzekering of sociale bijdragen. De voordelen:

  • Een job met een sterk menselijk aspect. Ideaal voor wie graag met mensen omgaat!
  • De sociale sector is een dynamische branche die snel evolueert. Je leert veel bij en dit zorgt ervoor dat je job niet eentonig wordt.

Werk jij in de juridische sector? Waarom vind je jouw job zo boeiend? Laat het gerust weten hieronder!

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments