Logistiek Medewerker Linde: “Aangename combinatie van routine en het onverwachte”

Logistiek Medewerker Linde: “Aangename combinatie van routine en het onverwachte” Artikel
0

Linde Vervoort kwam via Bright Plus bij Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) terecht. Ze is er aan de slag als Logistiek Medewerker. “De veelzijdigheid van deze job is net wat hem zo leuk maakt.”

Linde werkt op de afdeling Spare Parts van HCEE. Dat bedrijf verkoopt graafmachines en heftrucks. Linde: “Als Logistiek Medewerker verwerk ik de orders van klanten die onderdelen bestellen. Vaak zijn dat de dealers die meteen de reparatie voor hun rekening nemen. Ik kijk de binnenkomende orders na en stel de facturen op. Aan de orders voeg ik als dat nodig is nog extra verpakkingsinstructies toe voor de magazijniers. Want sommige landen hebben andere vereisten. Pakketjes die we naar Noorwegen vervoeren, moeten bijvoorbeeld de factuur op de doos bevestigd krijgen. Goed opletten is dus de boodschap. Want doen we dat niet? Dan raakt het pakket het land niet binnen.”

Linde houdt ook de stock in het oog. “Komt er iets weer op voorraad? Dan kijk ik na voor welke orders dat item in backorder staat. Ik zorg er dan voor dat de klant de achterstallige onderdelen zo snel mogelijk krijgt toegestuurd.”

“Mijn werkdag is eens zo snel voorbij.”

In balans

Stressbestendigheid en probleemoplossend denken zijn cruciaal in Lindes functie. “Ik overleg met de magazijniers en probeer tegelijkertijd de klant tevreden te houden. Soms is het moeilijk om daarin een evenwicht te vinden. Toen we onlangs verhuisden, was ons bedrijf bijvoorbeeld een week gesloten. Onze klanten konden wel blijven bestellen. Toen we weer aan het werk gingen, stelde ik in 1 dag tijd 50 facturen op. Normaal zijn dat er maar 15 à 20. Dat betekende enorm veel werk, zeker voor de magazijniers. Want alles moest op tijd worden ingepakt en vervoerd. Ikzelf moet er dan weer voor zorgen dat ik alle administratie op tijd afrond, zodat het magazijn ermee aan de slag kan. Toch mag ik nooit de nauwkeurigheid uit het oog verliezen, want dat heeft dan weer invloed op onze klanten. Toch geeft het me veel voldoening als alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht komt. En de werkdag is eens zo snel voorbij.”

De grootste troef van Lindes job? De veelzijdigheid. “Mijn werk is een aangename combinatie van routinetaken en onverwachte vragen van klanten. Ik vind het dan leuk om zelf uit te zoeken hoe ik hen het best help. Dat maakt mijn job nog meer de moeite waard.”

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments