Lotte vertelt over haar functie als Office Manager bij Hotel Hungaria

Lotte vertelt over haar functie als Office Manager bij Hotel Hungaria Artikel
4869

Op je werk Jeroen Meus of Laura Tesoro tegen het lijf lopen? Voor Lotte Servranckx, Office Manager bij Hotel Hungaria, is het dagelijkse kost…

“Volgens mijn collega’s ben ik altijd goedgezind”

Lotte Servranckx is Office Manager bij Hotel Hungaria, het productiehuis achter Dagelijkse Kost

Niet iedereen loopt op het werk weleens een BV zoals Jeroen Meus tegen het lijf, maar voor Lotte Servranckx is het – welja – dagelijkse kost. Ze werkt namelijk bij productiehuis Hotel Hungaria, dat tv-programma’s maakt maar ook een all-in-storytelling-agency is. Dat betekent dat het merkstrategieën en campagnes ontwikkelt voor verschillende kanalen: social media, online platformen, virtual reality, print, bioscoop en radio. Dat ze na haar afstuderen in de mediasector terechtkwam, en dan nog als Office Manager, is echter puur toeval.

“Ik studeerde af als bachelor marketing en communicatie en behaalde vorig jaar een postgraduaat digitale marketing”, vertelt Lotte. “Daarna begon ik te solliciteren, maar zonder direct resultaat. Toen een vriendin die bij Bright Plus werkt me een berichtje stuurde om te vragen of ik wilde binnenspringen tijdens hun opendeurdag, besloot ik om langs te gaan. Niet met de intentie een job te vinden, wel uit nieuwsgierigheid naar haar werkplek. Het draaide uiteindelijk helemaal anders uit, want iets later mocht ik starten bij Hotel Hungaria met een tijdelijk contract. ” (lacht)

Vertel, hoe ging dat juist?

“Tijdens die opendeurdag had ik een echt sollicitatiegesprek met iemand van Bright Plus, ook al had ik helemaal geen cv bij me. Een tijdje later kreeg ik telefoon: of ik interesse had in een job als Office Manager. De dag nadien mocht ik al op gesprek bij Hotel Hungaria en nog een week later ben ik gestart. Sinds maart ben ik er vast in dienst, daar ben ik natuurlijk heel blij mee.”

Ik kan me voorstellen dat het bij veel jonge mensen tot de verbeelding spreekt, bij een productiehuis werken.

“Het is een heel toffe werkomgeving, maar of die heel erg verschilt van een ‘gewoon’ bedrijf weet ik niet: dit is mijn eerste job. Ik heb veel jonge, toffe collega’s en mensen gaan hier op een heel collegiale manier met elkaar om. We gaan ook weleens samen lunchen, iets drinken na het werk of samen frietjes eten. En op Witte Donderdag bootsten we Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci na, dat je nu kan bewonderen op onze Facebookpagina. (lacht) Maar dat zal in andere bedrijven ook wel zo zijn.”

Heb je veel moeten leren, aangezien het je eerste job is? En kreeg je daarvoor begeleiding of ondersteuning?

“De taken van de persoon die ik vervang waren voor mijn komst tijdelijk overgenomen door andere collega’s. Die hebben me in het begin op weg geholpen, ik kon hen altijd vragen stellen. Eigenlijk krijg ik hulp van al mijn collega’s. Als ik iets niet weet staan, hoef ik het maar aan iemand te vragen. Van nature ben ik wel een probleemoplosser, ik trek dus zoveel mogelijk zelf mijn plan. Is er een probleem met de printer, dan kijk ik eerst of ik dat zelf kan oplossen. Moet er een vergadering verplaatst worden, dan puzzel ik met agenda’s tot ik een moment vind waarop alle genodigden aanwezig kunnen zijn. Het enige waar ik het in het begin moeilijker mee had, was het onthouden van duizend kleine taken en daar prioriteiten in stellen. Daarom had ik in het begin een boekje waarin ik noteerde welke meetings waren aangevraagd, door wie, waar die zouden plaatsvinden, hoe lang ze zouden duren en wie er moest worden uitgenodigd. Dat bleek echter niet zo overzichtelijk, waardoor ik soms iets uit het oog verloor. Mijn baas stelde toen voor om al die info te bewaren in een document op Google Drive. Sindsdien is het veel overzichtelijker en vergeet ik nooit meer iets.”

Loop je weleens bekende Vlamingen tegen het lijf op het werk?

“Dagelijkse Kost, het programma van Jeroen Meus, loopt vrijwel het hele jaar door, dus die komt hier geregeld vergaderen. En onlangs werd er een clip opgenomen voor Laura Tesoro. Ik zorg dan voor de ontvangst en geef hen iets te drinken, net zoals ik voor andere gasten doe. Uiteindelijk zijn het ook maar mensen.” (lacht)

Wat vind je het leukst aan je job?

“Het feit dat ik zelfstandig kan werken en een centraal aanspreekpunt ben voor alle collega’s. Contact met mensen moet je echt liggen in deze job. Iemand die niet zo sociaal is, zou zich hier niet op zijn plaats voelen, denk ik. Ik ben over het algemeen een optimistisch persoon: ik ben ‘altijd goedgezind’, zoals mijn collega’s zeggen. Als je vaak met klanten in contact komt, is dat belangrijk.”

Zie je jezelf dit nog een tijdje doen?

“Zolang mijn job boeiend blijft en ik nieuwe terreinen kan verkennen, zeker wel. Sinds kort mag ik bijvoorbeeld bijspringen bij de boekhouding, dat houdt het interessant. Ook het plannen en regelen ligt me wel, op lange termijn zie ik me misschien wel doorgroeien naar een productiefunctie. En intussen blijf ik aftasten en bijleren.”

Lees ook volgende interviews:

"Werken voor een vrouwelijke COO was één van mijn fijnste ervaringen”
“Via Secretary Plus vond ik twee keer mijn match made in heaven”
Marina Vrijders, administratief assistente bij The Walt Disney Company

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments