Maak je afbeeldingen minder zwaar in PowerPoint en Word

Maak je afbeeldingen minder zwaar in PowerPoint en Word Artikel
1303

Kan je je afbeeldingen minder zwaar maken in Word of PowerPoint of heb je hiervoor een programma zoals Photoshop nodig?

Kan je je afbeeldingen minder zwaar maken in Word of PowerPoint of heb je hiervoor een programma zoals Photoshop nodig? 
Afbeeldingen toevoegen in een bestand zorgt vaak voor een (te) sterke toename aan bestandsgrootte. Een handige tip is de Compress-optie. Ga zo aan de slag.
 
Selecteer één van de afbeeldingen in je bestand zodat het tabblad Picture Tools / Hulpmiddelen voor afbeeldingen en Format / Ontwerpen verschijnt.
 
Ga in dit tabblad en klik op de optie Compress Pictures / Afbeeldingen comprimeren. Je kan dan kiezen of je dit wilt toepassen op alle afbeeldingen in het bestand (ja natuurlijk), of de bijgesneden (cropped) stukken ook effectief weg mogen en welke resolutie je wilt behouden.
 
 
1.png
 
Je kan hier enorm veel ruimte mee winnen, maar houd er wel rekening mee dat weg, effectief weg is! Als je bv. voor een lage resolutie kiest, kan je de foto nadien niet meer vergroten zonder aan kwaliteit in te boeten.
Weet ook dat je nooit de resolutie kan verbeteren. In het voorbeeld hierboven kunnen we een foto aan lage kwaliteit (nog geen 150 dpi) niet vergroten naar 330 dpi.
 
Meestal is de optie Web goed genoeg voor weergave op een normaal scherm of voor een standaard afdruk. Print gebruik je als de afdrukkwaliteit effectief goed moet zijn, HD of Presentation als het echt perfect moet zijn.
 
Tip: ook video en audio kunnen je bestand enorm verzwaren. De Compress media functionaliteit zit echter verstopt onder het tabblad File / Bestand. Van zodra je media toevoegt, komt deze optie tevoorschijn onder de menukeuze Info.
 
Bron: Xylos

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments