Maak tekst van je pdf

Maak tekst van je pdf Artikel
0

Bewerk je pdf-teksten in Word via de bewerkmodus of via OneNote.

Pdf-bestanden bieden heel wat voordelen, maar wat als je de tekst van een pdf nog wilt bewerken?
 
a)    Als het gaat om een pdf waarvan je de tekst nog kan selecteren, dan kan je de tekst pagina per pagina selecteren en kopiëren. Wat omslachtig is voor langere teksten.
b)    Als je de inhoud niet kan selecteren, heb je een groter probleem. Want wie heeft er zin om deze teksten over te typen?
Gelukkig biedt Office vanaf de 2013-editie, een oplossing en kan je een pdf-bestand rechtstreeks openen met Word in de bewerkmodus.
  • Open eerst Word. Selecteer via ‘Openen’ het gewenste pdf-bestand. De tekst wordt nu geconverteerd naar een standaard Word-document dat je vervolgens kan bewerken. Het volstaat om daarna het bestand opnieuw op te slaan als pdf.
    Beschik je niet over de 2013-versie of gaat het om een pdf die niet bewerkbaar is? Dan kan je via OneNote toch de tekst verzamelen. OneNote beschikt namelijk over de OCR-functionaliteit die tekstherkenning mogelijk maakt.
  • Je dient hiervoor OneNote minstens één keer geopend te hebben.
    Zoek het programma via START. Open het pdf-bestand en ga naar het Print-menu. In de lijst van beschikbare printers vind je de optie ‘Send to OneNote’. Selecteer deze en print het bestand af. OneNote wordt nu geactiveerd. Je kan zelf kiezen waar je de pagina’s wilt plaatsen. Kies hiervoor eender welk blad, aangezien dit nadien toch verwijderd kan worden.
  • Het pdf-bestand wordt nu als afbeelding toegevoegd in OneNote. Per pagina wordt een aparte afbeelding gecreëerd. Klik met de rechtermuisknop op een van de afbeeldingen en kies de optie ‘Copy text from all pictures’. Ga nu naar Word en plak de inhoud.
Let op, deze manier is niet 100% perfect. OneNote probeert de tekstherkenning zo goed mogelijk te doen, maar het resultaat zal niet altijd juist zijn. Een “d” kan bv. een “cl” worden… Lees je tekst dus zeker na!
 
Bron: Xylos

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments