Mijn eerste maand als Project Consultant

Mijn eerste maand als Project Consultant Artikel
1893

“Die eerste dagen zijn tof, maar na twee weken is het nieuwe er ook wel af”. Een uitspraak die ik meerdere keren bij vrienden hoorde. Pasafgestudeerden die aan het werk gingen en al snel terug naar het studentenleven verlangden, bijvoorbeeld. En eerlijk is eerlijk, ik had er stiekem ook wel schrik voor. Na een maand kan ik met een gerust hart zeggen dat ik nu geen flauw idee heb waarover dat gaat.

Uiteraard kom je niet elke ochtend op je project zoals je dat je allereerste dag deed. Tuurlijk kan je na een maand al veel zelfstandiger werken, moet je niet alles vanaf nul leren kennen en weet je –hopelijk? – de namen van je collega’s. Maar terechtkomen in een sleur, dat is een fenomeen dat je niet in een project moet gaan zoeken. Tenzij jouw definitie van een sleur gelijk is aan een mix van uiteenlopende taken, een gezonde dosis aan verantwoordelijkheden, lachbuien met collega’s en begeleiding waar nodig.

Dagelijkse telefoons met klanten worden afgewisseld met gezellige telefoonbabbels met je projectbegeleider over hoe het op het project gaat. Naast offertes opvragen per mail, wordt je inbox regelmatig ook gevuld met uitnodigingen voor Bright Plus events. Zo van die events met een hoog wil-ik-voor-geen-geld-missengehalte, that is. Zowel via die events als LinkedIn kom je stilaan ook in contact met andere projectmedewerkers en ontdek je dat dat een bende enthousiaste en zalige mensen zijn.

Na een maand heb je uiteraard al veel bijgeleerd over het reilen en zeilen van je project en leer je zelfs de sector beetje bij beetje beter kennen. Maar na een maand, heb je ook door dat We Assist You bestaat. Het platform waar je tips  over de meest uiteenlopende professionele onderwerpen krijgt, inspiratie opdoet, meedoet aan wedstrijden en je inschrijft voor webinars. Wie dacht dat bijleren saai was, heeft het duidelijk nog niet via de Bright Plus-manier gedaan.

En als dat nog niet genoeg was, word je regelmatig ook nog eens bijna bedolven onder de gadgets die je bureau direct een extra dosis vrolijkheid geven. Toffe schriftjes, waterflessen in een fancy design, een kalender met kick-ass-quotes, … Je dag slecht beginnen is zo goed als onmogelijk, geloof mij.

Na een maand heb je vooral geleerd, dat het leven bij Outsourcing Solutions, een heel schoon leven is.

OVER DE AUTEUR

Bombay Axelle

Bombay Axelle

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments