Musthaves voor een vlotte start van het schooljaar

Musthaves voor een vlotte start van het schooljaar Artikel
0

September: de maand waarin alle studenten zich terugtrekken uit de vakantiebubbel en zich terug richting de universiteiten of hogescholen slepen. Studeer jij zelf nog en kijk je er tegenop om terug achter de schoolbanken te zitten? Of ben jij al aan het werk en kijk je stiekem graag terug naar die eerste schooldag? Of het nu voor jouw bureau of klaslokaal is, met enkele welgekozen gadgets maak je van jouw september – ondanks het zomereinde – toch nog een topmaand.

Laptoptassen

Boeken of laptops meesleuren in een afgedankte zak? Nee, bedankt. Investeer liever in een duurzaam exemplaar zodat je er jaren later nog van kan genieten, je rug zal je bovendien dankbaar zijn! Verschillende rugzakmerken hebben al toffe zakken in hun collectie, zoals bijvoorbeeld Berckmann.

Notities nemen

Schriftjes of notitieboekjes zijn natuurlijk ook niet te vergeten, maar kiezen uit de ontelbare mogelijkheden die je overal vindt is geen lachertje. Wil je er zeker van zijn dat je de goede keuze maakt of wil je graag eens uitpakken met een uniek exemplaar? Ga dan eens kijken naar de notitieboekjes van Bambook: ze hebben verschillende schriftjes die zowel ecologisch als uitwisbaar (jawel!) zijn. Je maakt komaf met papierverspilling, je hoeft niet om de x-aantal maanden weer nieuw schriftjesbudget te voorzien en je hebt door de stevige kaft nooit meer last van gruwelijke ezelsoren: what’s not to like?

Lunch

Lekkere tapasbordjes aan het strand maken in september terug plaats voor lunches op het werk of op school. Toegegeven: van kantinemaaltijden lopen we niet altijd even warm. Gelukkig zijn er leuke opties die ervoor zorgen dat eigen lunch meebrengen kinderspel wordt. Ga voor een boc ‘n roll om je boterhammen in mee te brengen en zit daarna niet verveeld met een lege brooddoos die veel plaats in je tas inneemt. Ga je voor een slaatje, maak dan een minikunstwerkje van je Salad Jar. Op Mason Jar vind je niet alleen gigantisch veel opties aan glazen bokalen, maar ook leuke recepten, rietjes, etiketten, … Alles om van jouw lunch een klein feestje te maken.

Boeiende afleiding

Raak je maar niet terug in werk- of studeermodus en betrap je jezelf wel eens op wegdromen? Doe het dan vanaf nu iets subtieler met de boeken van Elise De Rijck! Voor studenten schreef ze ‘My teacher thinks I’m studying’, een boek vol alternatieven voor het eindeloos staren naar een schoolbord. Voor degenen die onderdrukt geeuwen in vergaderingen tot nieuwe hoogtes brengen, is er haar boek ‘My boss thinks I’m working’. Beide varianten laten je omgeving denken dat je productief nota’s aan het nemen bent, terwijl jij je eigenlijk rot amuseert met de gekke opdrachten.

Boeken kaften

Boeken moéten kaften of ze vrijwillig voorzien van een extra beschermlaag: je doet het vanaf nu in minder dan 5 seconden. Het tijdperk van paper cuts, urenlang dat verrekte papier plooien en gefrustreerd alles aan de kant gooien is voorbij! Met rekbare boekenkaften bespaar je jezelf heel wat tijd, frustratie en geld, want ze gaan veel langer dan papier mee. Ze bestaan er in alle kleuren en maten, bij onder andere Bol.com en Hema vind je jouw nieuwe hebbeding.

Study chilling

Wordt jouw heimwee naar de vakantie zo groot dat je er alles aan zou doen om toch maar even dat zorgeloze gevoel terug te krijgen? Dan presenteren we u in de categorie “Wie koopt dat nu vs. Wil ik stiekem zelf proberen”: de voetenhangmat. Hang zonder gêne jouw hangmatje onder jouw bureau en waan jezelf op de Caraïben. Om het plaatje helemaal af te maken, kan je voor jouw bureauaccessoires ook een hangmat voorzien. Vacation mood (back) on!

Welke musthaves mogen voor jou niet ontbreken bij de start van het nieuwe schooljaar?

OVER DE AUTEUR

Bombay Axelle

Bombay Axelle

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments