Nieuw van LinkedIn: BrandYou

Nieuw van LinkedIn: BrandYou Artikel
995

‘Personal branding was nog nooit zo belangrijk’

LinkedIn introduceert BrandYou, een tool waarmee je je persoonlijke brand kunt managen in elke fase van je carrière

Op een microsite worden adviezen, instrumenten en een persoonlijke test beschikbaar gesteld. Ook kun je deelnemen aan de discussie via de speciale BrandYou LinkedIn groep.

'BrandYou gaat over het creëren, uitbouwen en onderhouden van je imago, je zichtbaarheid en professionele ervaring gedurende alle fasen van je carrière. ‘Je carrière plannen is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag de dag’, aldus de makers. ‘Dit is te wijten aan twee zaken: Europeanen wisselen in sneltempo van baan* en er is een toenemend aantal Generatie Y werknemers. Zij zijn het gewoon social media met zakelijke en niet-zakelijke contacten te combineren.

Blijf onder de aandacht

Net als ieder ander merk, heeft een persoonlijk merk onderhoud nodig om onder de aandacht te blijven van de doelgroep. Daarom heeft LinkedIn een aantal vooraanstaande autoriteiten op het gebied van Brand Management uitgenodigd om professionele geheimen en methodes op het gebied van merkbeleid te delen. Hoe zorg je ervoor dat een merk onder de aandacht blijft en hoe bereik je een nieuw publiek? LinkedIn maakt deze inzichten beschikbaar en stelt leden in staat om het belangrijkste merk goed te managen dankzij BrandYou: jezelf.

Test your brand

LinkedIn heeft samen met het BrandYou panel een online test ontwikkeld om mensen te helpen hun persoonlijke merk te ontwikkelen. De test bevraagt hoeveel mensen online en offline netwerken en hoe ze omgaan met collega’s en zakelijke relaties. Aan de hand van de antwoorden kan men gekoppeld worden aan bepaalde merktypes, zoals ‘Global Guru’s’ (Visa, HP en Levis) tot ‘Alternative Thinkers’ (American Apparel, Muji en Diesel). Na de test krijg je het bijbehorende advies en de aanbeveling van het BrandYou panel en zie je wat het merktype betekent, hoe je deze best kunt onderhouden en verder uit kunt bouwen. 

Wist je dat Secretary Plus ook een eigen groep heeft op LinkedIn? Klik hier om lid te worden van dit online professionele netwerk.

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments