Onbezorgd en ontspannen door de eindejaarsfeesten

Onbezorgd en ontspannen door de eindejaarsfeesten Artikel
0

We helpen je die droom verwezenlijken!

Hoewel de eindejaarsperiode overal bekend staat als “de feestdagen” zorgen deze vaak voor heel wat onnodige stress. Je goedgevulde agenda wordt nog extra gevuld met feestelijke verplichtingen: cadeautjes kopen en inpakken, familiebezoekjes, kerstkaartjes versturen, enz. Hoe ga je hier het best mee om?

We geven je alvast 10 tips mee om dit jaar ten volle van de feesten te genieten en je stress op een laag pitje te houden!

1. Plannen, plannen, plannen.

Het klinkt waarschijnlijk cliché, maar het is zowat de ultieme remedie tegen elke vorm van stress: een goede planning. Bepaal op voorhand wanneer je welk deel van de familie gaat bezoeken, maak een lijstje met de cadeautjes die je zal kopen en schrijf je kerstkaartjes ruim op voorhand. Je zal zien dat je je dan veel meer zal kunnen ontspannen!

2. Durf nee zeggen.

Schrap overbodige activiteiten! Weeg voor elke activiteit goed af of het voor jou en je familie echt wel de moeite loont. Is dit niet het geval, dan sla je ze misschien best gewoon over. Je zal pas echt van de feestdagen genieten als je je tijd en energie steekt in de zaken die voor jou belangrijk zijn.

3. Back to basics!

Er zijn veel activiteiten die je in deze periode voor geen geld zou willen missen. Jammer genoeg beleef je er vaak minder plezier aan, omdat vele van deze activiteiten meer verplichtingen zijn geworden. Maak het jezelf gemakkelijker en ga terug naar de basics! Probeer voor die activiteiten die je wilt doen een aantal manieren te vinden om je leven simpeler te maken. Zo moet je niets opgeven. Denk hierbij vooral aan kerstfeestjes, kerstkaartjes en andere leuke tradities. Je kunt bijvoorbeeld fotokaartjes met voorgeprinte en gepersonaliseerde tekst bestellen voor je wenskaarten, koekjes bij de bakker kopen in plaats van ze zelf te bakken, een traiteur inschakelen voor bepaalde gerechten, enz.  Zulke kleine aanpassingen zorgen al snel voor een grote tijdswinst!

4. Investeer in cadeautjes.

Heb je voor iemand een superleuk cadeau gevonden? Check dan of je niemand anders met hetzelfde geschenk gelukkig kan maken! Zo bespaar je snel tijd, maar blijft het geschenk doordacht!

5. Niet 100% geslaagd? Geen probleem!

Het kan iedereen overkomen: je hebt een fout cadeau gekocht. Houd de kasticketjes van je aankopen bij, zodat er altijd geruild kan worden.

6. Speel het veilig.

Weet je echt niet wat je moet kopen of heb je gewoonweg geen tijd meer? Bekijk dan het gigantische marktaanbod cadeaubons. Makkelijk om te kopen, en echt leuk om te krijgen.

7. Laat de post voor jou werken.

Moet je geschenken via post versturen? Laat de post dan het werk voor jou doen: in plaats van  je cadeaus naar het postkantoor te sjouwen, kan je beter UPS of de Post aan je deur laten komen. Zij pikken je cadeautjes op en leveren ze juist en tijdig af.

8. Sport de stress weg.

Het is erg verleidelijk om in drukke periodes je lichaamsbeweging tot een minimum te beperken. Je hebt toch geen tijd voor ontspanning of sport? Vermijd deze denkfout en houd in je achterhoofd dat je je veel beter zal voelen als je af en toe wat stoom kan aflaten. Doen dus!

9. Blijf genoeg slapen.

Voldoende slaap is nog zo’n basisvoorwaarde als je elke dag optimaal wil presteren. Probeer je vaste slaapritme te behouden en vul het desnoods aan met een paar lange dutjes.

10. Beloon jezelf!

Heb je de kerstperiode zonder kleerscheuren overleefd? Dan is het tijd om jezelf te belonen! Een goede massage, een bezoekje aan een schoonheidssalon of een citytrip, de mogelijkheden zijn legio. Veel plezier!

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments