Online networking is fun

Online networking is fun Artikel
0

Hoe word je een goede social networker?

Wat doe je wel? En wat niet? Hier vind je vijf tips om het professioneel, slim en op een leuke manier aan te pakken. Want bovenal geldt: online networking is fun!

Online networking is anno 2018 een onmisbaar instrument om carrière te maken. Maar het is niet altijd eenvoudig om de juiste weg naar de juiste contacten te vinden. Veel mensen communiceren wel via het web, maar écht netwerken gebeurt veel minder. En dat is jammer, want sociale media kunnen zelfs effectiever zijn dan één-op-één gesprekken. Online contacten zijn ook relatief eenvoudig te onderhouden op langere termijn. Maar hoe doe je dat?

Zoals beloofd, vijf tips.

1. Wees actief: als je een potentieel contact op het oog hebt, begin dan met de persoon te volgen op sociale netwerken: zoek contact via LinkedIn, vind ze op Twitter en probeer misschien op bepaalde posts te reageren, vind hun Facebook profielpagina of start een discussie op je blog. Als je de persoon al eens hebt ontmoet, kun je zeker ook een uitnodiging sturen. Zorg in ieder geval dat je actief bent in je netwerk, anders verwatert ook een online contact snel.

2. Overdrijf niet: er is een verschil tussen communiceren en bombarderen. Als je die dunne lijn eenmaal hebt overschreden, is er geen weg meer terug. Overspoel je contacten dus niet met overbodige posts. Stel jezelf vooraf steeds de vraag of je bericht wel een toegevoegde waarde heeft voor je netwerk.

3. Join groups: binnen je werkveld zijn er massa’s interessante mailinglijsten, groepen en discussieforums. Je moet ze alleen weten te vinden. Een handig hulpmiddel daarbij is de wekelijkse update van LinkedIn

4. Beperk jezelf niet: online networking moet je groot aanpakken. Je mist heel wat kansen en potentiële contacten als je jezelf beperkt tot één netwerk. Wees open-minded in je netwerkgedrag: sta open voor nieuwe contacten, relaties en visies.

5. Ga offline: hoe belangrijk het ook is om online te communiceren, je belangrijkste contacten onderhoud je ook, of misschien wel vooral, aan de hand van persoonlijke gesprekken. Face-to-face.

Volg je gevoel, dan komt het zeker goed!

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments