Opleidingen? Gezond, verrijkend én fun

Opleidingen? Gezond, verrijkend én fun Artikel
0

Met een diploma op zak blijf je langer gezond. Maar ook levenslang leren loont.

Heb je een diploma aan de muur hangen? Dan leef je drie tot vijf jaar langer. Meer nog: je blijft tot 25 jaar langer gezond. Dat blijkt uit een onderzoek van Dokters Van De Wereld, dat - samen met het Riziv en de mutualiteiten - het sociale vangnet in België analyseerde.

Bright Plus Salarisonderzoek

Bright Plus publiceert binnenkort het Salarisonderzoek rond de verloning van Belgische assistants. Hieruit blijkt dat assistants genoeg redenen hebben om een hoger diploma te halen. Je start hoger op de loonschaal, en hebt meer kans op doorgroeimogelijkheden.

Opleiding en ontwikkeling als loon

Maar ook bijscholingen kunnen een opstap naar een interessantere verloning zijn. Of: ze kunnen je salarispakket verrijken - als aanvullend voordeel. Het is zeker de moeite om met je baas of HR-manager een bijscholingstraject op maat uit te stippelen, en het op je salarisstrookje te laten bijzetten. Want levenslang leren loont. Dit zijn jouw voordelen:

Je wordt efficiënter.
Meer dan ooit is een continue opleiding voor jou als assistant noodzakelijk. Zeker nu je jobinhoud complexer wordt, en je takenpakket meer en meer verschuift van administratieve naar managementondersteuning. Met opleidingen rond technologische vaardigheden, budgetplanning, of project- of teammanagement zorg jij dat je jouw takenpakket efficiënter beheerst, en de hogere werkdruk makkelijker baas kunt.

Je geeft je job zelf vorm.
Heb je zin om door te groeien, of je expertise te verbreden? Praat met je HR-manager, en stel hem een loopbaantraject voor dat jouw ambities met de noden van je bedrijf verzoent. Kijk welke opleidingen jou daarbij ondersteunen bij het invullen van je functie. Zo geef jij je eigen werk vorm, en verhoog jij je jobtevredenheid.

Je hebt meer fun.
Voor veel assistants liggen de werkdruk en het tempo hoog. Met opleidingen en grotere technologische vaardigheden verlicht je jouw takenpakket, en werk je rustiger. Plus: wat je goed doet, doe je graag. Met een juist gekozen opleiding heb jij meer fun in je job.

Je gedroomde opleidingen komen niet uit de lucht vallen. We raden je aan het initiatief te nemen, en aan te kaarten wat je wilt én nodig hebt. Jouw beloning? Meer rust in je werk, een prettigere jobinhoud en betere promotiekansen, en … een gezonder leven. DOEN!

 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments