Payrolling verhoogt de flexibiliteit en verlicht de administratie van je bedrijf

Payrolling verhoogt de flexibiliteit en verlicht de administratie van je bedrijf Artikel
0

Payrolling zit in de lift. Steeds meer bedrijven gebruiken deze gespecialiseerde HR-dienstverlening

Payrolling zit in de lift

Steeds meer bedrijven gebruiken deze gespecialiseerde HR-dienstverlening om op een flexibele manier personeel tewerk te stellen.

Het payrollbedrijf verlicht de (loon)administratie, ontzorgt de HR-afdeling van de inlener en is een centraal aanspreekpunt voor alle juridische en administratieve vragen.

Bij de toepassing van ‘payrolling’ neemt een payrollbedrijf personeelsleden van een opdrachtgever op zijn loonlijst (payroll) en stelt deze vervolgens met een uitzendcontract ter beschikking aan het inlenend bedrijf. Het payrollbedrijf wordt de feitelijke werkgever en is dus verantwoordelijk voor alle loon- en HR-administratie, evenals de juridische aspecten omtrent de tewerkstelling.

Ontzorging voor het inlenend bedrijf

Het payrollbedrijf neemt alle administratieve verplichtingen op zich. Denk hierbij aan de arbeidsovereenkomst, dimona-aangifte, berekening van RSZ en belastingen, uitbetaling van het loon, arbeidsongevallenverzekering, ontslag ... Deze ontzorging maakt het mogelijk om je als inlenend bedrijf te richten op je kerntaken en op de inhoud van het werk van je medewerkers.

Payrolling is geen uitzenden

Ontstaan in de Verenigde Staten is payrolling al langer populair in Nederland, maar nog jong in België. Onze wetgeving met betrekking tot het ter beschikking stellen van personeel is een stuk strenger. Met uitzondering van uitzendarbeid, is de terbeschikkingstelling van personeel zelfs bij wet verboden.

Het grote verschil tussen payrolling en uitzenden is dat bij payrolling de opdrachtgever zelf de medewerker doorgeeft of werft. Bij uitzenden gaat een selectieprocedure door het uitzendbureau aan de tewerkstelling vooraf, waardoor de kostprijs doorgaans hoger ligt.

Payrolling, een aparte service op maat

De HR-expertise van een payrollbedrijf is cruciaal. Als bedrijf schakel je daarom best een ervaren HR-specialist in. We Assist You, divisie van Bright Plus, is een fullservice online aanspreekpunt dat ook payrolling-oplossingen aanbiedt. Deze zijn immers een deelproces van de dienstverlening van deze HR-partner die terugblikt op meer dan 20 jaar HR-expertise.

Wanneer een beroep doen op We Assist You voor zijn payrolling services?

  • Bij een tijdelijke vermeerdering van werk of vervanging van een medewerker waarvoor je zelf een geschikte kandidaat hebt;
  • Als proefperiode bij de selectie van een kandidaat voor een vaste functie;
  • In tijden van wervingsstop waardoor je je ideale assistant (nog) niet vast in dienst kan nemen;
  • Voor de tewerkstelling van een zelf geselecteerde student in een vakantiejob.

De belangrijkste voordelen van payrolling voor jouw bedrijf?

  • Online deskundig advies,
  • Oplossing voor korte of lange, tijdelijke of vaste aanwervingen,
  • Grote flexibiliteit,
  • Juridische en administratieve opvolging door We Assist You
  • Transparante facturatie zonder extra kosten voor de loonadministratie.

Payrolling kenmerkt zich door zijn verschillende vormen, maar biedt duidelijk voordelen voor een flexibel en deskundig personeelsbeleid waarbij de administratie uit handen wordt gegeven. Dit versterkt bedrijven in een sterk concurrentiële markt. Dankzij payrolling kunnen ze op een betrouwbare en efficiënte manier een beroep doen op zowel zelf gekozen vaste medewerkers als op freelancers die via het payrollbedrijf tewerkgesteld worden.

Voor meer informatie over de payrolldiensten van We Assist You, contacteer het team via sales@weassistyou.com

 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments