Pinterest voor beginners - deel 3

Pinterest voor beginners - deel 3 Artikel
0

How to: Andere gebruikers en borden volgen en ontvolgen

Een laatste stap die elke beginnende Pinterestgebruiker onder de knie hoort te krijgen is het volgen van andere gebruikers en hun borden.

SPECIFIEKE BORDEN VOLGEN

Wil je graag een bord van een andere gebruiker volgen met pins rond een bepaald thema dat jouw interesseert?

Dan heb je verschillende opties:

  • Borden volgen op categorie: Klik rechtsbovenaan in je venster op je accountnaam en kies de optie “Borden volgen”. Je kan dan een categorie van jouw interesse kiezen, waarna Pinterest je een uitgebreid overzicht biedt van reeds bestaande borden rond dat thema. Door op de rode knop “Volgen” onder de preview van een bord te klikken kan je dat bord beginnen volgen.

Prtscrn Figuur 20 Borden volgen op categorie.jpgFiguur 20: Borden volgen op categorie

  • Borden volgen na repinnen: Nadat je een afbeelding gerepind hebt, verschijnt een preview van het bord waarop de pin die jij net repinde ook geplaatst werd door een andere gebruiker. Indien je dit bord wenst te volgen, klik je op de knop “Volgen” onderaan het previewvenster.

Prtscrn Figuur 21 Bord volgen na repinnen.jpgFiguur 21: Bord volgen na repinnen

Wil je een bord toch eerst meer in detail kijken voor je besluit het te volgen, dan klik je op de preview van het bord, waarna je naar het volledige bord wordt geleidt waarop je alle pins kan bekijken. Indien je dan besluit om dit bord te volgen, klik je op de Bord volgen-knop onder de naam van het bord.

PERSONEN VOLGEN

Naast het volgen van specifieke borden van andere Pinterestgebruikers, kan je ook besluiten een persoon volledig te volgen. Op je startpagina verschijnen dan steeds de nieuwste pins van alle borden van deze gebruiker.

  • Kennis volgen: Zo zou je bijvoorbeeld kunnen geïnteresseerd zijn in het volgen van een goede vriendin of een bepaald bedrijf. Je kunt deze persoon of deze instelling vinden met de zoekfunctie linksbovenaan in je venster.

Prtscrn Figuur 22 Zoekfunctie.jpg
Figuur 22: Zoekfunctie

Eens op het gewenste account, klik op de rode knop “Alles volgen” die je vindt boven een overzicht van de borden van de gebruiker.

Prtscrn Figuur 23 Alles volgen.jpgFiguur 23: Alles volgen

In deze zoekfunctie kan je overigens ook een term ingeven – bijvoorbeeld “dress” – waardoor je alle pins op Pinterest terugvindt waarbij deze term in de beschrijving voorkomt.

  • Persoon met gedeelde interesse volgen: Je hoeft natuurlijk niet perse een speciale interesse te hebben in een persoon of een instelling om die te volgen. Je kan ook besluiten om een gebruiker te volgen omdat je uit zijn of haar bord(en) kan afleiden dat jullie heel wat interesses delen.
    Zoals reeds eerder uitgelegd, kan je, wanneer je een pin gerepind hebt en de preview van het bord van een andere gebruiker waarop die pin ook werd geplaatst verschijnt, naar dit bord gaan door op deze preview te klikken. Aan de linkerzijde van de Bord volgen-knop vind je de accountnaam van de gebruiker. Door hier op te klikken, opent zich een venster met een overzicht van alle borden van de gebruiker. Boven dit overzicht vind je in het midden de rode Alles volgen-knop waarmee je alle borden van de gebruiker kan volgen. Dezelfde werkwijze geldt dus als bij het volgen van een kennis.

PERSONEN EN BORDEN ONTVOLGEN

Indien je merkt dat de pins van een bepaald bord of een bepaalde persoon niet meer bij je interesses passen, kan je dit bord of deze persoon op elk moment ontvolgen zonder dat de gebruiker daarvan op de hoogte wordt gebracht.

  • Personen ontvolgen: Klik op je accountnaam lrechtsbovenaan in je venster en kies “Jouw borden”. Aan de rechterzijde in de grijze balk boven het overzicht van jouw borden, krijg je een aanduiding van het aantal personen die je volgt.

Prtscrn Figuur 24 Aantal personen dat je volgt.jpg
Figuur 24: Aantal personen dat je volgt

Wanneer je hierop klikt, krijg je een overzicht van alle personen die je volgt. Wanneer je op een persoon klikt, kan je boven het overzicht van diens borden de optie “Alles ontvolgen kiezen”. Op je startpagina zal dan geen enkele pin meer van deze persoon verschijnen.

Prtscrn Figuur 25 Alles ontvolgen.jpgFiguur 25: Alles ontvolgen
 

  • Borden ontvolgen: Wil je slechts enkele borden van een bepaald persoon ontvolgen? Dan ga je naar het profiel van die persoon, klik je op een bepaald bord en kies je de optie “Bord ontvolgen” dat je vindt onder de titel van het bord.

Prtscrn Figuur 26 Bord ontvolgen.jpg
Figuur 26: Bord ontvolgen

Meer interesse in Pinterest? Lees ook onze andere artikels "Pinterest voor beginners - deel 1" en "Pinterest voor beginners - deel 2". Heb je na het lezen van deze artikels nog steeds vragen? Dan kan je steeds terecht bij het helpcentrum van Pinterest. Dit vind je door rechtsbovenaan in je venster op je accountnaam te kiezen en daarna in het dropdown-menu te optie “Helpcentrum” te kiezen.

Prtscrn Figuur 27 Helpcentrum.jpg
Figuur 27: Helpcentrum

Alle illustraties gebruikt in dit artikel zijn beschikbaar op het Pinterestaccount van We Assist You: https://www.pinterest.com/weassistyoube/

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments