Praktische tips voor werkende jonge mama’s

Praktische tips voor werkende jonge mama’s Artikel
0

Een baby kan je ochtend- en avondroutine danig in de war sturen. Met deze tips bespaar je tijd voor en na de werkuren.

Vroeger kon je op een halfuurtje tijd verzorgd de deur uit stappen en ’s avonds rustig het eten klaarmaken onder het genot van een glaasje wijn. Maar sinds je mama werd, veranderde dat. Je schattige baby heeft nu eenmaal extra zorgen nodig en dat kan je vaste ochtend- en avondroutine danig in de war sturen. Deze tips en tricks helpen je tijd te besparen voor en na de werkuren. 

 

1.    Baby in bad

Badjes geven is leuk maar het kost ook veel tijd. Bovendien hoef je je baby echt niet elke dag in bad te stoppen: het gezichtje en de handjes kan je snel even schoonmaken met een washandje. Beperk je het aantal badjes tot een drietal per week, dan wordt het bad trouwens des te meer een moment om samen van te genieten.
 

2.    Samen in bad

Tijdens je moederschapsverlof sloeg je het haar wassen al eens over, nu je weer gaat werken kan dat helaas niet meer. Doe het eventueel ’s avonds, neem je baby mee in bad en vraag aan je partner om te helpen bij het afdrogen. Daarna kan je bijvoorbeeld ook al je outfit – inclusief accessoires - klaarleggen voor de volgende dag. Dat bespaart je ‘s ochtends tijd en stress.
 

3.    Kant-en-klaar gezond ontbijt

Geen tijd om ’s ochtends in alle rust gezond te ontbijten? Zet ’s avonds alles klaar zodat je de dag erna tijd bespaart. Was bijvoorbeeld al wat fruit – zoals aardbeien, blauwe bessen, … - zodat je er alleen nog yoghurt of wat muesli hoeft bij te scheppen, of zet een kommetje havermoutpap klaar dat je op één minuut kan opwarmen in de magnetron. 
 

4.    Koop alles in veelvoud

Slabbetjes, pakken vochtige doekjes, luiers en huishoudpapier komen altijd van pas. Koop ze daarom in veelvoud en leg ze op verschillende plaatsen in huis. Zo heb je ze altijd bij de hand als je baby ’s ochtends onverwacht een ongelukje heeft. Koop ook kruippakjes, body’s en pyjama’s in voordeelpakken, zodat je ’s avonds na het werk niet meer hoeft te wassen en te strijken.
 

5.    Schrap de strijk van je to-dolijst

Strijken is tijdrovend en vaak simpelweg overbodig, zeker als het om babykleertjes gaat. Door je was gewoon even met de hand glad te strijken en mooi op te plooien, bespaar je elke week al gauw enkele uren kostbare tijd.
 

6.    Online shoppen tijdens de middag

’s Avonds ben je al blij als je op tijd je baby kan ophalen in de opvang, laat staan dat je er ook nog in slaagt om boodschappen te doen en een warme maaltijd te bereiden. Gebruik daarom je middagpauze om je boodschappen online te doen, zo hoef je na het werk alleen maar even te stoppen bij de supermarkt om je boodschappenpakket op te halen.
 

7.    Soep en rauwkost

Kan je ’s middags geen warme maaltijd krijgen op het werk en heb je na het werk geen tijd en/of zin om te koken? Probeer af en toe verse groenten op het menu te zetten in de vorm van rauwkost. Die kan je perfect combineren met een eenvoudige broodmaaltijd of met een warme kant-en-klare maaltijd. En tijdens het weekend vind je heel misschien wel een uurtje tijd om een grote pot verse soep te maken, die je verdeelt in kleinere porties voor de rest van de week.
 

8.    Maak een weekplanning met je partner

Heb je een partner, dan hoef je overigens niet alles alleen te doen. Bespreek samen hoe je taken kan verdelen en stel samen een planning op voor de hele week. Wie brengt je baby naar de opvang en haalt hem ’s avonds weer op, wie zorgt voor de boodschappen, wie maakt het eten, ….
 
Nog meer nuttige tips voor jonge mama’s? Lees ook deze artikels:
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments