Professionaliseer je documenten in Word dankzij templates

Professionaliseer je documenten in Word dankzij templates Artikel
0

Ga vlot en efficiënt aan de slag met templates of sjablonen.

Als je regelmatig hetzelfde document gebruikt, is het handig om er een template van te maken. Zo win je tijd en werk je efficiënter! Word biedt je een ruime waaier aan standaard templates, maar je kan ook een eigen ontworpen document als template of sjabloon opslaan.

Maak en bewaar je eigen template

Is je document klaar? Goed zo! Sla het dan zo op als een Word template: File / Bestand - Save As / Bewaar als en selecteer Word Template / Opslaan als Sjabloon.

Word kiest automatisch de juiste locatie waar sjablonen bewaard worden. Als dat niet het geval is, ga dan zelf naar C:\users\[je login naam]\appdata\roaming\microsoft\templates.

Wanneer je in de juiste folderlocatie zit (Templates folder) kan je een eigen folder aanmaken waarin je templates opslaat.

Klik op New Folder / Nieuwe map en geef de map een naam. Wij kiezen hier bijvoorbeeld voor Bright Plus. Sla je template erin op.

Een nieuw document maken op basis van template

Ga in Word naar File / Bestand – New / Nieuw en selecteer je My Templates / Nieuw van sjabloon:


Je ziet nu de Personal Templates én het extra tabblad met de foldertitel Bright Plus van daarnet. Hierin zit de template die je net gemaakt hebt. Met slechts een klik kan je aan de slag. Handig, toch?!

Bron: Xylos

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments