Schakel de kracht van SlideShare in voor je contentstrategie

Schakel de kracht van SlideShare in voor je contentstrategie Artikel
0

SlideShare is een onmisbaar platform voor bedrijven. Lees hier waarom en hoe het te gebruiken.

In een tijdperk waarin storytelling, content marketing en social media centraal staan, is SlideShare een onmisbaar platform voor bedrijven. Lees hier waarom en hoe het te gebruiken.
 
Met SlideShare kan je op eenvoudige wijze informatie delen. Op de site van SlideShare zelf, maar ook via andere blogs of andere social media netwerken. SlideShare is uitgegroeid tot de meest gebruikte online dienst om presentaties te delen en verzamelt meer dan 60 miljoen gebruikers. Je kan het vergelijken met YouTube, alleen deel je er voornamelijk online presentaties.
 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Dat geldt ook voor presentaties waarin je beelden en woorden perfect kan combineren. Ze spreken tot de verbeelding en kunnen in een B2B-omgeving handig worden ingezet. Net daarin schuilt de kracht van SlideShare voor content marketing.
 

7 redenen om SlideShare te gebruiken:

 1. Zakelijk en professioneel platform dat bovendien gratis en eenvoudig in gebruik is.
 2. Zet bedrijfspresentaties, documenten, infographics en video’s online, openbaar of privé.
 3. Meet en analyseer jouw gepubliceerde informatie, views, likes en shares.
 4. Profileer je bedrijf als expert in zijn domein: imagovorming door kennisdeling.
 5. Deel openbare presentaties naar andere social media kanalen als Twitter, LinkedIn of Facebook, en verhoog zo je Google ranking.
 6. Verzamel (markt)informatie, kennis en inspiratie van anderen.
 7. Doe aan online netwerking door andere bedrijven of opinieleiders te volgen en hun presentaties te liken of bewaren. Of treed in contact met jouw volgers.

7 stappen om SlideShare te gebruiken:

 1. Creëer op SlideShare een account voor jouw bedrijf en geef je bedrijfsgegevens in.
 2. Laad je bedrijfspresentatie op en geef zo weer waar jouw bedrijf voor staat. Publiceer op regelmatige basis relevante presentaties, documenten, infographics of video’s. Doe dit zeker na een lezing of congres. Vertrek hierbij steeds van de vraag ‘wat interesseert mijn stakeholders’ en niet van het standpunt ‘wat wil ik vertellen over mijn bedrijf of merk’.
 3. Zorg ervoor dat jouw presentaties inhoudelijk en vormelijk overeenstemmen met jouw identiteit en strategische doelstellingen.
 4. Gebruik aantrekkelijke titels en afbeeldingen, kies de juiste categorie en voeg een heldere beschrijving toe zodat je presentaties makkelijk te vinden zijn op onderwerp.
 5. Verwerk call-to-actions in je content zodat je de effecten van je publicaties kan opvolgen.
 6. Deel je SlideShare-bestanden op je website, bedrijfsblog en andere online marketingkanalen als LinkedIn, Facebook, Twitter of Google+.
 7. Volg de statistieken van je lezers en volgers op en publiceer in functie van hun interesses.
Het professioneel gebruik van SlideShare biedt bedrijven met aandacht voor content marketing heel wat opportuniteiten. Je vergroot het bereik van je boodschap. Je scoort goed in Google search. Je vindt er informatie en inspiratie. En het is een efficiënte manier van kennisdelen. Neem dit communicatiekanaal dus zeker op in je contentplan en ga er professioneel mee aan de slag.
 
Heb jij ervaring met SlideShare binnen jouw bedrijf? Deel jouw aanvullende tips zeker met je collega-assistants.
 
Lees ook
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments