Schenk enkele verlofdagen aan de ouder van een ernstig ziek kind

Schenk enkele verlofdagen aan de ouder van een ernstig ziek kind Artikel
0

Franse solidariteitsactie inspireert Belgische politici tot wetsvoorstel om verlofdagen te schenken aan een ouder van een ernstig ziek kind.

Franse solidariteitsactie inspireert Belgische politici tot wetsvoorstel om verlofdagen te schenken aan een ouder van een ernstig ziek kind. 
 
Eind 2015 stond de Franse pers bol van de solidariteitsgolf die zich ontfermde over een 44-jarige weduwe, moeder van 3 kinderen uit het Franse Evron. Noah, de zoon van Sandrine, werd getroffen door een hersentumor en moest naast een operatie, ook chemotherapie en een jaar lang bestralingen ondergaan.
 

De wet Mathys

Sandrine vroeg werkonderbreking en moest uiteindelijk een stuk salaris inleveren. Haar collega’s sloegen de handen in elkaar en startten een solidariteitsactie. Ze maakten gebruik van de wet Mathys die het in Frankrijk mogelijk maakt aan werknemers om afstand te doen van een aantal niet opgenomen verlofdagen, om ze door te geven aan de ouders van een ernstig ziek kind.
 

Collega’s schenken 213 verlofdagen

Sandrine kreeg in totaal 213 verlofdagen die ze ook in 2016 zal kunnen opnemen om haar zoon bij te staan. Dit betekent dat zij niet minder dan 10 maanden volledig betaald verlof kan nemen dankzij deze wet die zijn naam dankt aan de 11-jarige Mathys uit de Loirestreek. In zijn 4 jaar lange strijd tegen kanker, kon zijn vader hem dankzij de verlofdagen van zijn collega’s blijven bijstaan tot aan de dood.
 

Belgisch wetsvoorstel

Dit initiatief miste zijn weerklank niet in België en inspireerde ook de MR om begin december 2015 een wetvoorstel in te dienen betreffende de schenking van verlofdagen aan een ouder van een ernstig ziek kind.
 
Dit voorstel wil:
  1. een werknemer de mogelijkheid bieden om een deel van zijn extra verlofdagen (eventueel anoniem) met behoud van loon, af te staan aan een andere werknemer van hetzelfde bedrijf of van dezelfde overheidsdienst van wie het kind aan een ernstige ziekte lijdt, en
  2. ouders met een ernstig ziek kind concreet helpen door hen de mogelijkheid te bieden om hun kind bij te staan zonder inlevering van loon.
Het voorstel gaat een stap verder dan het huidige verlof voor bijstand of verzorging van een zwaar ziek gezins- of familielid dat beperkt is in vorm en tijd. Bovendien stelt het werknemers in staat om hun collega met een ernstig ziek kind te helpen en een volledig inkomen te handhaven.
 
Dit is een mooi staaltje van intermenselijke solidariteit dat het menselijke aspect opnieuw centraal stelt binnen de onderneming, niets kost aan de werkgever en zelfs de overheidsfinanciën minder belast. Tijdens de periode van het afgestane verlof dienen er immers geen vervangingsuitkeringen te worden gestort.
 
Lees ook:

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments