Skype: gratis (video)bellen, chatten en delen via het internet

Skype: gratis (video)bellen, chatten en delen via het internet Artikel
0

Internetbellen of verkort VoIP (Voice over Internet Protocol), maakt het mogelijk om via het internet gratis te bellen. Skype is de eerste software die internetbellen voor het grote publiek mogelijk maakte en wordt vandaag nog steeds het meest gebruikt.

Skype is gratis verkrijgbaar en wordt gebruikt op computers en laptops, maar ook via smartphones, tablets en andere devices die beschikken over een internetaansluiting, microfoon en luidsprekers.

De software biedt over het algemeen zeer goede geluidskwaliteit en is erg gebruiksvriendelijk.

De communicatie tussen Skype-accounthouders gebeurt gratis, maar wil je naar vaste of mobiele nummers bellen in binnen-en buitenland, dan kan dit tegen een laag tarief (SkypeOut).

Ga in 5 stappen aan de slag met Skype

 1. Download Skype
 2. Surf naar de website van Skype www.skype.com, kies je besturingssysteem (Windows of Mac) en klik op ‘Nu Downloaden’.
 3. Installeer Skype
 4. Is het downloaden klaar? Dubbelklik dan het bestand SkypeSetup in het Download-venster en volg de eenvoudige stappen in de Setup Wizard (het installatieprogramma). Doorloop de installatieprocedure en klik op 'Start Skype'.
 5. Registreer je Skype-account
 6. Maak een gebruiksaccount aan door 'Nog geen Skypenaam' aan te duiden. Vul je Skypenaam in en kies zorgvuldig een bijhorend wachtwoord. Houd er rekening mee dat anderen deze naam zullen gebruiken om jou terug te vinden. Gebruik dus best je eigen naam of een herkenbare variant.
 7. Test je audio en video
 8. Alvorens gesprekken op te starten, krijg je de kans om je audio- en videoapparatuur te testen en het volume van je microfoon en luidsprekers in te stellen.Indien je gebruik wilt maken van videobellen, is het belangrijk om ook te controleren of je webcam correct functioneert.
 9. Leg contacten
 10. Voeg contactpersonen toe via de knop ‘Contacten’ bovenaan links. Vul in de zoekbalk de Skypenaam van contactpersonen die ook Skype hebben geïnstalleerd, en nodig hen uit via het groene icoontje met een plusteken rechts. Na hun bevestiging, verschijnen ze in jouw lijst van contactpersonen. Als het Skype-icoontje naast de naam groen is, kan je hem of haar bellen door de naam te selecteren en op de groene knop ‘Bel’ onderaan te klikken. Ophangen doe je via de rode telefoonhoorn.

Goed om weten als je aan de slag bent met Skype

 • Via de service SkypeOut kan je tegen erg voordelige tarieven bellen naar vaste en mobiele nummers. Er is geen abonnement voor nodig. Het volstaat om online een vooraf bepaald Skype-tegoed aan te kopen dat werkt als een soort van prepaid-telefoonkaart. Onder de rubriek ‘prijzen’ vind je alle actuele tarieven voor het bellen naar vaste en mobiele nummers.
 • Vul je profiel volledig in voor een professionele uitstraling. Je kan immers een foto of logo gebruiken of een link leggen naar je website.
 • Je kan video en audio conferences met meerdere personen organiseren voor vergaderingen, groepsgesprekken, teleseminars of educatieve toepassingen waarbij je bovendien bestanden kan versturen of je beeldscherm kan delen. Deze toepassingen vermijden files en tijdverlies en maken het mogelijk om ook in bedrijfscontext efficiënt in groep te werken.

Lees ‘Waarom webconferencing?’ om de voordelen van online vergaderen nog even op een rij te zetten. Gebruik jij binnen jouw bedrijf Skype of een andere VoIP-software? Wat is jouw ervaring en heb jij advies en tips voor andere assistants?

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments