Snel een duidelijk antwoord nodig? Aan de stemknoppen!

Snel een duidelijk antwoord nodig? Aan de stemknoppen! Artikel
0

Het gebruik van stemknoppen (Voting Buttons) in Microsoft Outlook stelt de verzender van een bericht in staat om snel een duidelijk antwoord te krijgen van de ontvanger(s).

Soms wil je gewoon snel een duidelijk antwoord op een vraag. Is die vraag echter gericht aan meerdere personen, dan levert het gebruik van e-mail helaas een kluwen van reacties op waar je niet altijd direct wijzer van wordt. Snel en duidelijk is anders!

Gelukkig voorziet Microsoft zelf in een oplossing binnen Outlook. Het gebruik van stemknoppen (Voting Buttons) stelt de verzender van een bericht immers in staat om snel een duidelijk antwoord te krijgen van de ontvanger(s). Antwoorden die met een stemknop door die ontvanger(s) zijn uitgebracht, worden met een bericht naar de afzender gestuurd. Ze worden bovendien automatisch verzameld in het originele bericht van de afzender, wat de opvolging ervan vergemakkelijkt. 

Stemknoppen toevoegen aan een e-mail

Om die stemknoppen te gebruiken, open je een e-mail en ga je naar het tabblad Options. Daar klik je op de knop Use Voting Buttons in de groep Tracking.

Daarop krijg je de volgende keuzemogelijkheden aangeboden:

  • Ingebouwde antwoorden: Approve;Reject Yes;No Yes;No;Maybe
  • Antwoorden op maat: klik op Custom en vul in het Use Voting Buttons veld zelf de mogelijke antwoorden in.

Merk op: de mogelijke antwoorden worden met een puntkomma gescheiden, zonder spatie voor of na de tekst (bijv.: antwoord 1;antwoord 2;antwoord 3). 

04a Stemknoppen

Opvolgen van antwoorden met stemknoppen

Een antwoord dat gestuurd werd met stemknoppen komt binnen zoals elke andere e-mail: in het Postvak In (Inbox). In het onderwerp (Subject) van de e-mail zal het antwoord staan, gevolgd door het onderwerp van de originele e-mail. Van zodra dat antwoord gelezen is, wordt het automatisch ook in de originele e-mail opgenomen.

Om een detailoverzicht van de antwoorden te krijgen, open je de originele e-mail op de plaats waar die is opgeslagen (standaard is dat in de folder Sent Items in de Inbox). Daarna klik je op de Tracking-knop in de groep Show op het tabblad Message.

Opgelet: de Tracking-knop, met zijn opties, verschijnt pas wanneer een antwoord gestuurd werd door een van de ontvangers!

Vergeet ten slotte ook niet in je e-mail te vermelden dat de ontvanger via stemknoppen moet reageren: zo vermijd je verwarring.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments