Sociale media: dit zijn de kneepjes van het vak

Sociale media: dit zijn de kneepjes van het vak Artikel
779

Aan de slag met Facebook en Twitter? Met deze tips verhoog je de respons op je posts, en vergroot je jouw fanclub.

Onderhoud jij de sociale media van je bedrijf? En wil je een hogere respons en een grotere betrokkenheid van je lezers op je Facebook- en Twitter-posts krijgen? We leren je graag de kneepjes van het vak. Met deze tips verhoog je de click-ratio en vergroot je jouw fanclub.

Hanteer de 50/30/20-regel

Zorg voor goed evenwicht tussen informatieve, entertainende en commerciële updates. De helft van je posts moet informatief zijn - zonder commerciële bijbedoelingen. Deel boeiende artikels over thema’s uit je sector en schrijf er – vanuit je bedrijfsfilosofie – commentaar bij. 30 procent berichten mogen een entertainend of een (bedrijfs-) persoonlijk tintje hebben. Besteed niet meer dan 20 procent van je updates aan commerciële berichten.

Maak een content kalender

Zit samen met je manager en bepaal je contentstrategie: wat willen jullie de lezers vertellen? Wat is jullie bedrijfsverhaal? Maak dan een planning op: welke onderwerpen plaats je wanneer – binnen de 50/30/20 regel. Verzamel alle interessante artikels en nieuwsberichten in één document en verdeel ze over je content kalender. Plan je berichten wekelijks in met een content planner programma zoals Sprout of HootSuite.

Een beeld zegt altijd meer

Een fotoalbum, foto of video aan je Facebook- en Twitterposts toevoegen? Het verhoogt je respons respectievelijk met 180%, 120% en 100%. Klik je op het camera-icoontje onder je tweet-of facebookbox en selecteer de foto die je wilt plaatsen. Ze verschijnt meteen in je bericht. Om video’s te delen kopieer je de link van je YouTube of Vimeo-filmpje en plak hem in je status update. Linken verkorten? Surf naar https://bitly.com/.

Reageer en deel

Volg wat mensen over je bedrijf zeggen. Geef het content-plannerprogramma de opdracht om op jouw trefwoorden te zoeken binnen Facebook en Twitter: je krijgt meteen een overzicht van wie wat zegt. Reageer (re-tweeten of delen) of reply – waar nodig. Antwoord als iemand iets over je bedrijf schrijft. Vind je een negatieve commentaar of een klacht? Reply dan zeker: geef meteen de oplossing, of zeg dat je het probleem bekijkt en graag in een persoonlijk bericht de zaak oplost.

Toon iedereen je antwoord

Om een groter bereik op Twitter te krijgen, zorg je er - in bepaalde gevallen - best voor dat iedereen je antwoord op een tweet meeleest. Zet een punt voor het @-teken waarachter de Twitter-naam van die persoon staat, bijvoorbeeld . @SecretaryPlusBE

Kies de juiste tijd

Wanneer lezen jouw fans hun tweets en Facebookposts? Veel hangt af van je doelgroep. Toch valt er een lijn in te trekken. De meeste mensen checken hun sociale media tijdens de lunch, tussen 12 en 14 uur. Ook goede uren zijn: ’s morgens vroeg voor je lezers naar het werk vertrekken, de spitsuren (mensen lezen hun sociale media in de file) en ’s avonds na het avondeten (vanaf 20.30 u). De tweede helft van de werkweek zoeken mensen vaker hun sociale media op: donderdag en vrijdag stijgt de respons met 18%.

Schrijf de perfecte post

Goede trefwoorden zijn hyperbelangrijk. Kies je woorden dus zorgvuldig: gebruik de term waarnaar je lezers zoeken. Houd je comments en posts kort en krachtig. Zorg voor actief taalgebruik en durf wat dramatiek te gebruiken in je titels. Schrijf je een blog? Beperk je titel dan tot maximaal 8 woorden en je artikel tot 500-800 woorden. Weten elke posts het beste scoren wanneer? Kijk elke week je statistieken na.

Integreer je posts

Schrijf je een blog of een nieuwsitem op je site, en wil je een facebook-update of tweet citeren? Integreer die posts. Ga naar de tweet die je in je nieuwsartikel wil opnemen, klik onder de tweetbox op ‘meer’ en dan op ‘embed’. Kopieer de code en plak hem in je tekst. Bij Facebook selecteer je onder het neerwaartse pijltje linksboven ‘embed post’ om de code te knippen en plakken.

Schrijf kort, post veel

De lengte en frequentie van je posts helpen je socialemediasucces te verhogen. Updates en tweets van 80 tekens scoren 66% meer betrokkenheid. Posts met 40 tekens krijgen 86% meer respons. Deel of schrijf 5 tot 10 keer per week relevante info op Facebook en 5 tot 6 keer dagelijks op Twitter. Een post op Facebook blijft 90 minuten kakelvers, op Twitter is hij na 18 minuten al oud nieuws. 

Krijg meer volgers

Nog een paar tips om meer mensen te overtuigen je te volgen.:

  • Zorg ervoor dat je posts relevant zijn voor je lezer.
  • Volg anderen in jouw niche en zij zullen jou volgen.
  • Vind jouw verhaal en bepaal je toon. Vergeet niet dat je via sociale media in dialoog bent met je lezer. ‘Praat’ dus persoonlijk met je publiek.
  • Zorg ervoor dat je lezers waarde krijgen voor hun leestijd. Post boeiende en relevante informatie of artikels met tips en tricks, organiseer wedstrijden of enquêtes.
  • Organiseer een vragenuurtje. Stel een korte multiplechoicekwis op over een onderwerp. Of organiseer een vragenuurtje. Kondig aan dat je vragen van lezers over je product/bedrijf beantwoordt. Kies een goede hashtag-term: #VraagSecretaryPlus, #VraagAssistantberoep of #AllesOverSolliciteren. En vraag je lezers om die hastag te gebruiken telkens ze een vraag willen stellen.

 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments