Starter? Dit verwachten werkgevers van jou!

Starter? Dit verwachten werkgevers van jou! Artikel
963

Pas afgestudeerd? Dit zijn jouw grootste troeven als je aan het begin van je carrière staat.

Denk je dat je als pas afgestudeerde een bedrijf weinig te bieden hebt? Fout! Meer dan je diploma zijn je communicatievaardigheden, je persoonlijkheid en realiteitszin jouw belangrijkste troeven.

Een recente studie onderzocht welke kwaliteiten pas afgestudeerde kandidaten moeten hebben om voor bedrijven aantrekkelijk te zijn. Het vroeg 565 werkgevers van 44 landen welk belang zij hechten aan communicatie, teamwerk, leiderschap, technische en managementvaardigheden. De resultaten zijn verrassend: communicatie scoort het hoogst bij haast alle bedrijven– ongeacht hun grootte of de sector waarin ze opereren. Alleen productiebedrijven denken er anders over: zij lopen eerder warm voor leiderschapskwaliteiten en selecteren integere kandidaten met een sterke drive die andere mensen kunnen inspireren.
 

Communicatie als grootste troef

Je verbaal sterk uitdrukken en actief luisteren; complexe boodschappen helder structureren - mondeling én schriftelijk; een goede presentatie geven … het zijn vaardigheden die werkgevers waarderen en die je ook tijdens je studies kunt aanscherpen. Uit eigen onderzoek blijkt dat een goed klantencontact, kennis van sociale media en het onderhouden van interne en externe websites gegeerde vaardigheden zijn. Wil je die communicatievaardigheden bijspijkeren? Grasduin dan eens door de opleidingen op We Assist You.
 

Teamwerk en social skills

Naast communicatie, kun jij je toekomstige werkgever werken in team als belangrijke troef voorleggen. Toon dat jij je vlot aanpast aan de bedrijfscultuur en met verschillende soorten mensen kunt samenwerken. Krijg je dus de kans om een stage te doen, of als jobstudent in een bedrijf aan de slag te gaan? Pak ze met beide handen aan. Put anders uit je persoonlijke ervaring bij de jeugdbeweging of in je hobbyclub.
 

Do you speak English?

Uit ons eigen onderzoek blijkt dat talenkennis voor werkgevers een noodzaak is. Een goede kennis van het Nederlands en Frans is onontbeerlijk. Daarnaast is ook Engels een absolute must. Op vakantie bij een gastgezin in London of in Parijs? Geen slecht idee. Snuister zeker ook eens door onze kennisbank: erin vind je tips om je anderstalige communicatie te verbeteren.
 

Savoir-être

Belangrijker dan je professionele bagage, is je persoonlijkheid en je mentaliteit. Zo geven werkgevers graag kansen aan jongeren zonder professionele ervaring als ze gemotiveerd, mondig en leergierig zijn. Starters die zich goed kunnen presenteren en hun motivatie om bij het bedrijf te werken duidelijk overbrengen, worden sneller geselecteerd. Dus kan je nog geen werkervaring vermelden? Focus op wat jij als persoon kunt betekenen voor de werkgever. Wat voeg je aan het bedrijf toe? Hoe kan je meerwaarde bieden voor je manager? Hoe groot is je aanpassingsvermogen? Kun je werken in teamverband?

DIY-opleiding: toon je leergierigheid

Werkgevers houden van starters die actief meewerken aan hun opleiding. Je bereid tonen je vaardigheden zelf bij te spijkeren of het werk on-the-job te leren, zorgen ervoor dat je een voetje voor hebt. Vertel dus dat je in levenslang leren wilt investeren en hoe je dat wil doen.

Wees realistisch

Bedrijven hebben nood aan jongeren die de job en zijn taken concreet kunnen inschatten. Hier kun jij je bedrijfsstages of vakantiebaantjes als belangrijke ervaring voorleggen. Of steek je licht op bij mensen uit je omgeving die een soortgelijke baan hebben. Teken voor jezelf een haalbaar toekomstplan uit en vertel hoe je er de komende jaren aan wil werken.

Ook jongeren met een realistische kijk op het te verwachten loon en de extralegale voordelen, krijgen de voorrang. Weet dus wat jij waard bent en besef dat een smartphone, computer of een wagen voor starters meer uitzondering dan regel zijn. Een salaris wordt niet alleen door je diploma bepaald, integendeel. Doorslaggevende factoren zijn de functie waarvoor je solliciteert, de sector waarin je werkt, je talenkennis en de plaats waar je toekomstige bedrijf gevestigd is. Een uitstekende manier om jouw startersloon te bepalen is door een loonsimulatie te doen.


Veel succes!
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments