Stijlvol en efficiënt thuiswerken

Stijlvol en efficiënt thuiswerken Artikel
0

Thuiswerken is pas een succes als je geen last hebt van het samenvloeien van werk en privé. Met een evenwichtige keuze van functionele en praktische oplossingen, in combinatie met stijlvolle decoratie is het werk al half gewonnen!

Alle voordelen op een rijtje

Geen last van files, je eigen tijd indelen, een optimale balans tussen werk en privé, geen eindeloze vergaderingen op kantoor, je volop kunnen concentreren op je werk, makkelijke kledij dragen, kiezen wat en wanneer je eet, van je favoriete kopje koffie even genieten in de tuin.... het rijtje voordelen van thuiswerken lijkt niet op te gaan. Toch zijn er valkuilen, die je voor een groot deel met een slim bedachte inrichting van je werkplek kunt ondervangen.
 

Kies je ruimte

Het ideale is natuurlijk een kamer, die je afzondert van het huiselijke gebeuren en waar je in alle sereniteit kunt werken. Lukt dat niet, zorg dan toch voor een rustige werkplek in de woonkamer of bijvoorbeeld onder de trap. Een mobiele werkplek, een bureau met klep of in een grote kast kan uitkomst bieden.
Denk ook aan daglicht en frisse lucht. Een goede ventilatie zal je veel hoofdpijn besparen.
 

Bezoekers ontvangen

Wil je klanten of leveranciers ontvangen, dan is ook daar plaats voor nodig. In het beste geval beschik je over een bijgebouwtje met een afzonderlijke ingang en een overlegtafel.
Als dat niet mogelijk is, kan je altijd een vergaderruimte buitenshuis overwegen – deze zijn er steeds meer – denk maar aan coworking spaces, waar je per uur voor weinig geld een zaaltje kunt huren.
 

Laagje verf?

Misschien is een kleine verbouwing van wanden, muren en vloeren geen overbodige luxe. Een laagje verf kan ook al wonderen doen. Zorg in ieder geval voor een nette en verzorgde ruimte, dit zal jouw rust en productiviteit zeker ten goede komen.
Streef ernaar een echt kantoor te creëren, geen halve kinder- of knutselkamer, waar rommel, speelgoed en vakantiesouvenirs rondslingeren.
 

Zit je goed?

Nu je een nette werkplek hebt, doe je er goed aan het in te richten als in een bedrijf, zeer professioneel dus. Het begint natuurlijk met een stoel en een tafel. Denk aan de juiste hoogte en comfort om rug- en RSI-klachten te voorkomen.
 

Clean desk

Veel kantoren hebben een clean desk policy. Dat kan thuis ook en helpt je volop te concentreren op wat je aan het doen bent. Slim bedachte opbergsystemen kunnen daarbij helpen. Wat heb je nodig? Een roldeurkast? Een archiefkast? Een stellingkast? Een boekenkast? Vergeet ook een ladekast niet, voor het opruimen van alle kleine kantoorspulletjes.

 

Denk aan de verlichting

Een positieve stemming werkt efficiëntie in de hand. Hoe je je voelt, zo kom je ook over. Zorg dus voor sfeer door middel van verlichting. Plaats bijvoorbeeld vaste spotjes aan het plafond, die je kunt dimmen en werkverlichting op je tafel.
Denk er ook aan dat het scherm van je computer niet in rechtstreeks daglicht komt te staan, anders zie je op sommige uren van de dag helemaal niets meer!
 

Interior design

Kies bij dit alles een stijl die bij je past; tot in de kleine details. Je kan al met weinig leuke effecten bekomen, bijvoorbeeld door uniforme ringmappen of dozen te gebruiken.
 
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments