The hunt for a job… zonder diploma.

The hunt for a job… zonder diploma. Artikel
777

De jacht op een job was voor mij geen piece of cake. Hoewel ik over heel wat vaardigheden en ervaringen beschik, behaalde ik door omstandigheden nooit een bachelordiploma. Wanneer je dan solliciteert, word je vaak niet weerhouden. Sterker nog: je krijgt niet eens de kans om op eerste gesprek te gaan.

Dat de moed je na een paar keer in de schoenen zakt, hoef ik je niet uit te leggen. Na een 60-tal sollicitatiebrieven te versturen, telkens zonder resultaat, begin je daadwerkelijk te denken dat je niet goed genoeg bent. Maar ik ben geen quitter! Hoe pak je de zoektocht naar een job dan aan?

Wel, je start met je cv in vraag te stellen en deze grondig onder de loep te nemen. Een vriendin van me werkt bij Secretary Plus. Samen met haar verlegden we de focus in mijn cv naar meer relevante ervaringen. Daarnaast zorgden we er ook voor dat mijn LinkedIn-profiel up-to-date stond. Je online identiteit strookt namelijk best met jouw cv. Recruiters en hr-verantwoordelijken screenen je sowieso online. De impact van een goed Linkedin-profiel merk je duidelijk!

Via diezelfde vriendin kwam ik ook bij Secretary Plus terecht. Yes! Na een kort telefonisch gesprek met een hr-consultant, had ik mijn eerste gesprek bij het kantoor van Hasselt gestrikt. Om zo goed mogelijk mijn sterktes in kaart te brengen, legde ik vooraf nog een computer-, taal- en persoonlijkheidstest af. En dit kon gewoon van bij mij thuis uit.

D-day! De dag van het interview. Het was moeilijk om de zenuwen in bedwang te houden. Maar de hartelijke ontvangst bij Secretary Plus ruilde deze snel in voor enthousiasme. Dit was namelijk geen kruisverhoor over wat je in vorige jobs hebt bereikt. Wel een tof gesprek over jouw ervaringen en competenties. Om zo uit te komen bij de functies die het beste bij jou passen. De hr-consultant denkt echt mee met je en stelt meteen een aantal vacatures voor. Mijn zelfzekerheid kreeg een boost en ik ging met geweldig gevoel naar huis: eindelijk kwam er schot in de zaak!

De week nadien kreeg ik steeds nieuwe vacatures voorgesteld. Het Secretary Plus-team bleef alles op alles zetten om me zo snel mogelijk te lanceren op de arbeidsmarkt. Een week later ging ik op mijn eerste gesprekken bij potentiële werkgevers.

Hoewel ik niet weerhouden bij de eerste bedrijven gaf Secretary Plus gaven steeds duidelijke en constructieve feedback. Vier sollicitatiegesprekken later was het zover! In koor riep team Hasselt aan de telefoon: “je hebt de job!” Het was een supergevoel dat ze zo met me hadden meegeleefd.

Final step: mijn contract ophalen. Gewoon een krabbeltje zetten, denk je? Think again, naast de gedetailleerde uitleg over de arbeidsvoorwaarden, stond er leuke goodiebag vol gadgets te wachten.

Nooit had ik verwacht dat het plots zo snel kon gaan. Dat dit team zich als één blok achter je zet en je kansen maximaliseert, daar ben ik hen nog enorm dankbaar voor. Zelfs na mijn opstart hield Secretary Plus nog regelmatig contact om op te volgen hoe het met me ging. Ondertussen ben ik 5 maanden in dienst en nog steeds even tevreden. Ik kan bijgevolg Secretary Plus bij iedereen aanbevelen. Ja, zelfs als je geen hogere opleiding genoot!

OVER DE AUTEUR

Keulen Charlotte

Keulen Charlotte

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments