Tien tips voor een groener kantoor

Tien tips voor een groener kantoor Artikel
0

Kleine ingrepen kunnen je bedrijf een enorme besparing opleveren, en een pak milieuvriendelijker maken.

We geven je een kort overzicht mee:

1. Een graadje minder

Draag warme kledij, zorg dat de radiator niet bedekt is, en zet de thermostaat op nachtstand bij het verlaten van je kantoor. 
 

2. Waarom al dat plastic?

Gebruik een recycleerbare tas voor je koffie, en probeer een glas te gebruiken voor je water in plaats van een bekertje. Ook inktpatronen terug laten opvullen helpt!

3. Ook een computer vervuilt.

Vergeet bij het verlaten van je kantoor je computer niet uit te schakelen. Trek indien mogelijk ook de stekker uit het stopcontact, want ook daar bespaar je mee!

4. Ga niet te ver werken.

Elke dag van en naar het werk, dat zijn veel kilometers. Beperk de afstand, en kies voor milieuvriendelijk verkeer.

5. Eet gezond!

Wat gezond is voor je lichaam, is dat ook voor de natuur. Eet niet teveel vlees, en probeer vooral seizoensgroenten en – fruit te eten. 

6. Groen kantoormateriaal.

Kies bij voorkeur voor hervulbare pennen, rekenmachines op zonneënergie, en tipp-ex op waterbasis. Een kleine moeite, maar met een grote impact!

7. Let op de lichten.

Bij bedrijven is de grootste kost nog altijd de verlichting. Probeer te werken met kleine lichtpunten op je bureau, en vergeet bij het verlaten van een lokaal de lichten zeker niet te dimmen.

8. Water nodig?

Probeer je waterverbruik zoveel mogelijk te beperken. Kies voor een kleine spoelbeurt indien nodig, en laat de kraan niet nutteloos openstaan tijdens het handenwassen.

9. Niet alles moet geprint worden.

Probeer het uitprinten van mails zoveel mogelijk te beperken. Moet er toch geprint worden, doe dit dan zeker recto verso. Zo bespaar je al de helft!

10. Praat erover!

Spoor je collega’s aan om samen met jou te letten op het milieu. Wissel tips uit, en laat weten welke impact jullie besparingen kunnen hebben.

Lees meer:

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments