Tijd om je cv te vernieuwen!

Tijd om je cv te vernieuwen! Artikel
0

Meer respons op je cv? Met deze update-tips ligt hij straks bovenaan de stapel.

Ziet je cv er al jaren hetzelfde uit? Krijg je nauwelijks respons – ondanks je knappe loopbaan? Hoog tijd om je cv kritisch onder de loep te nemen en volledig te updaten. Met deze tips ligt hij straks bovenaan de stapel.

Denk aan je lezer

De gouden regel bij het opstellen of updaten van je cv? Zet je in de plaats van de persoon die jouw cv (en dat van vele anderen) screent. Als jij die persoon was, wat zou jij in één oogopslag willen ontdekken?

Grote kuis

Je middelbare diploma vermelden? Niet als je tien jaar professionele ervaring kunt voorleggen. Ook een studentenjob verliest zijn glans op het cv van een senior assistant. Overloop je cv, en schrap - zonder scrupules. Veranderde je in het begin van je carrière veel van werk en hebben die jobs geen toegevoegde waarde meer? Groepeer ze dan: vermeld ze in korte bullets onder een ‘eerdere ervaring’.

Updaten

Staat echt alle relevante en - vooral – meest recente informatie in je cv? Ook die opleiding of workshop die je recent volgde? En wat als je titel dezelfde bleef, maar je functie-inhoud of verantwoordelijkheden veranderde? Vergeet ook niet die oude datum in de voetnoot aan te passen en je gsm-nummer en e-mailadres te checken.

Alles vertellen

Zet zeker ook de projecten die jij tot een goed einde bracht in de verf. Vertel concreet wat je deed en waarom dat een succes werd. Zette jij voor je vorige werkgever een intranet op poten, in samenwerking met een webagentschap? Vermeld dat kort en to-the-point onder je projecten-blokje.

Herformuleren

Kijk of je nog achter de omschrijvingen van je functie, vaardigheden en ervaring staat. De term ‘volleerd internaut’ van 15 jaar geleden mist vandaag zijn doel. Ook benamingen als ‘projectleider’ of ‘management assistant’ formuleer je best concreter.

Vorm opfrissen

Structureer je de informatie in je cv eens anders. Groepeer je loopbaan volgens vaardigheden of sleuteltaken: project management, executive support, … Geef ook aandacht aan de vormgeving. Gebruik andere fonts en marges voor een rustigere bladspiegel. Giet je informatie in een infographic. Maak een mini-site of stuur een YouTube-filmpje met je cv mee.

Online-aanwezigheid screenen

Weten wat een HR-manager online over je te weten kan komen? Typ je naam in, ontdek wat Google over je vertelt en pas aan wat je niet wilt tonen. Vind je jouw Facebook-posts en foto’s niet relevant voor toekomstige werkgevers? Pas dan je privacy-instellingen aan.

Cv op We Assist You

Zorg ervoor dat je werkgever overal hetzelfde verhaal over jou vindt – ook online. Geef dus ook aandacht aan je cv en profiel op We Assist You. Want hier komen relevante bedrijven assistants met jouw competenties en talenten zoeken. En bieden ze de boeiende jobs aan die aan jouw ambities beantwoorden. Upload je cv op We Assist You. Of – als hij er al online staat – update hem. Nog geen lid van de We Assist You-community? Registreer je vandaag nog.

Nog enkele tips

Voor iedereen

  • Zet je missie in een kadertje. Alle bedrijven hebben een missie of een elevator-pitch. Die verwoordt kort en krachtig wat ze doen, waarom ze ondernemen, wat ze hun klanten bieden. Schrijf ook jouw missie als assistant in een kader bovenaan je cv: wie ben je, wat bied je, wat zijn je waarden? Je missie hoeft niet groots en meeslepend te zijn, wél moet ze meteen in het oog springen.
  • Pas je cv aan je werkgever aan. Je moet je cv niet helemaal om gooien. Wél kan je schuiven met blokken, relevante ervaring markeren of projecten meer in de verf zetten.
  • Vermeld relevante hobby’s. Lezen en breien zijn leuke passies, maar horen misschien niet op een cv die je naar een bank stuurt. Wel vermeld je ze als je solliciteert voor een assistant-job bij een uitgever of een bedrijf in de creatieve sector.

Voor jong afgestudeerden

  • Stages en vakantiejobs in de kijker. Vergeet je stages niet te vermelden vertel wat je taken waren en wat je leerde op je stageplek. Denk twee keer na voor je vakantiejobs als irrelevant afdoet. Ijs verkopen aan de zee kan je commerciële talent aantonen. Vermeld het.
  • Zet je vaardigheden bovenaan. Als jong afgestudeerde kan je uiteraard nauwelijks ervaring voorleggen. Je werkgevers verwachten dat ook niet van je. Concentreer je dus op wat je kunt. Druk je je vlot in het Spaans uit? Vertel dat en staaf het met de talencursus die je in Madrid volgde. Ben je een socialmediawizzard? Vermeld de Facebookpagina die je rond een event uitbouwde.
  • Toon wat je in je mars hebt. Ben je voorzitter van je studentenclub geweest, was je leider van je scoutsgroep of heb je zelf een vereniging uit de grond gestampt? Vermeld dat zeker in je cv. Het toont je toekomstige werkgever dat je leiderschapskwaliteiten, organisatietalent en people skills hebt.

Veel succes!

 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments