“Tijd om uit mijn comfortzone te komen”

“Tijd om uit mijn comfortzone te komen” Artikel
0

Drie jaar geleden waagde expat Malgorzata Short (50) zich na lange tijd opnieuw op de arbeidsmarkt. Dankzij Bright Plus International Talents heeft ze nu een vaste job.

Malgorzata Short (50) is Operation Associate bij het Center for Creative Leadership.
Malgorzata Short heeft Poolse roots, studeerde in Finland, trouwde met een Brit en woonde enkele jaren in de UK, om meer dan zestien jaar geleden naar Brussel te verhuizen. Omdat ze destijds jonge kinderen had, bleef ze vervolgens enkele jaren thuis. Maar drie jaar geleden was ze opnieuw klaar voor de arbeidsmarkt.
 
“Toen ik weer begon te werken, kwam ik voor het eerst in contact met Bright Plus International Talents”, vertelt ze. “Net iets te laat, want enkele dagen later mocht ik een contract gaan tekenen bij een andere werkgever. Toen dat vorig jaar in september eindigde, ging ik opnieuw aankloppen bij Bright Plus. Met succes, want twee dagen later kon ik al starten bij het Center for Creative Leadership.”
 

Wat houdt je job bij het CCL in?

“Het CCL houdt zich bezig met het opleiden van bedrijfsleiders en managers van over heel de wereld, op alle mogelijke niveaus. Mijn officiële functie is Operation Associate: ik ga op zoek naar de juiste mensen om specifieke trainingen te geven en zorg er zo mee voor dat het opleidingsprogramma gevuld raakt. Ik vind het ontzettend boeiend omdat er zowel organisatorisch werk als denkwerk aan te pas komt. Je kan deze job niet op automatische piloot doen, je moet altijd alert zijn en nadenken over elke stap. De beschikbaarheid van de mensen die de opleiding zullen geven, de data, de locatie van de opleiding, … al die puzzelstukjes moeten perfect in elkaar passen. Het ligt een beetje buiten mijn comfortzone, maar een uitdaging is precies wat ik nodig had, na de vele jaren die ik thuis doorbracht. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier sinds kort een vast contract heb.”

 

Hoe kwam je vijftien jaar geleden in België terecht?

“Ik ben geboren in Polen, maar trok op mijn 23ste naar Finland om er Fins te studeren. Daar leerde ik mijn ex-man kennen, een Brit. We woonden een tijdje in het Verenigd Koninkrijk, maar toen hij een job kreeg bij het Europese Parlement volgde ik hem naar Brussel. Voordien had ik altijd gewerkt – in Finland in een bibliotheek, in Engeland in een cosmeticawinkel en op de aankoopdienst van een boekenwinkel – maar de eerste jaren in Brussel bleef ik thuis om voor mijn kinderen te zorgen. Intussen ben ik gescheiden en zijn de kinderen groot. Daarom besloot ik drie jaar geleden om weer aan de slag te gaan.”
 

Je was op dat moment een hele tijd out geweest. Speelde dat je parten tijdens je zoektocht?

“Mijn zoektocht naar werk verliep zeer moeizaam, zeker in het begin. Het was crisis, ik naderde de vijftig en mijn kennis van het Nederlands was niet bepaald perfect. Ik had wel een korte taalcursus gevolgd, maar omdat ik zelden met Nederlandstalige mensen in contact kwam, sprak ik de taal nooit. Bovendien maakte ik aanvankelijk de fout om in mijn eentje op zoek te gaan, zonder de hulp van een uitzendkantoor zoals Bright Plus International Talents. Ik had ook het gevoel dat er in die twaalf jaar enorm veel veranderd was, vooral op technologisch vlak. Dat maakte me best wel onzeker.”
 

Hoe bevalt de sfeer op de werkvloer je?

“Het is fijn om opnieuw aan de slag te zijn en onder de mensen te komen. Bij het CCL werken wel zestig verschillende nationaliteiten. Die internationale omgeving is heel aangenaam en samenwerken met mensen uit verschillende culturen is ontzettend leerrijk. Dit is een Amerikaans bedrijf en dat merk je wel op de werkvloer: mensen zijn heel enthousiast en gedreven. Onze collega’s in de VS zijn trouwens erg betrokken bij wat er hier in België gebeurt. Na de aanslagen in Brussel stuurden ze bijvoorbeeld mailtjes om te laten weten dat ze aan ons dachten. De sfeer is echt heel warm en persoonlijk.”

 

Welke competenties komen je volgens jou van pas als je in het buitenland wil werken?

“Je moet je als werknemer in het buitenland snel kunnen aanpassen, geduldig, tolerant en open-minded zijn en vooral: dapper en vastberaden. Wees niet bang om naar mensen toe te stappen en kennis te maken. Kruip niet in je schulp, maar daag jezelf uit om je grenzen te verleggen en uit je comfortzone te komen. Zo zal je je des te sneller thuis voelen in je nieuwe omgeving.”
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments