Tips voor de paasvakantie met kinderen

Tips voor de paasvakantie met kinderen Artikel
256

Volgende week is het weer zover: 2 weken paasvakantie! Als je zelf ook een paar dagen verlof neemt, betekent dit véél tijd voor toffe uitstapjes en activiteiten met je kids. Om je wat inspiratie te geven, heb ik enkele leuke tips verzameld!

Gent – Familiefestival Spekken (15 tot 19 april)

Spekken – het Gentse woord voor ‘snoepjes’ – biedt kindertheater om van te smullen tijdens de tweede week van de paasvakantie. Voor en na de voorstelling kunnen kinderen knutselen à volonté.

www.uitbureau.be/kindertheaterfestival-spekken

Brussel – Circusfestival Hopla! (15 tot 22 april)

Hopla! wil bruggen bouwen tussen het circus en de stad. Kunstenaars van overal brengen voorstellingen binnen, buiten of onder de circustent voor jong en oud. Van maandag tot vrijdag strijkt het festival elke dag neer in een andere wijk. Tijdens het weekend slaat het zijn tenten op in het hart van Brussel.

http://www.hopla.brussels

Oostende – Kindercultuurfestival Springtij (6 tot 22 april)

In de paasvakantie kunnen kinderen van 0 tot 14 jaar in Oostende terecht voor theater, doe-expo’s, creatieve workshops, leuke shows, (voor)lezen en nog veel meer. Springtij valt samen met de vierde editie van street art festival ‘The Crystal Ship’. Ideaal om te combineren!

www.springtij-oostende.be

Week van de provinciedomeinen (15 tot 22 april)

Ons land telt 53 provinciedomeinen, de ideale plekken voor een dagje outdoor fun! Tijdens de tweede week van de paasvakantie organiseren de provinciedomeinen naar goede gewoonte allerlei leuke activiteiten. Je kan ook een wandeling maken in het bos, een fietstochtje organiseren of een speeltuin opzoeken. Anyway: buitenspeelpret verzekerd!

www.facebook.com/pg/weekvandeprovinciedomeinen

Paaseieren rapen

Voor kinderen is Pasen iets magisch. Eitjes rapen met hun zelfgemaakt mandje aan de hand: het hoort er gewoon bij. Je kan op verschillende plekken terecht voor een paaseierenraap. Op veel plaatsen worden andere paasactiviteiten georganiseerd, zoals knutselworkshops.

www.uitmetvlieg.be/pasen

Een museum bezoeken: goed idee!

Een museum bezoeken met kinderen saai? No way! Veel musea zijn superinteressant voor kinderen en vaak hebben ze een aangepast programma. Ik bezocht met mijn zoon van 6 al verschillende musea (Museum voor Natuurwetenschappen, Technopolis, Huis van Kina, Gravensteen,…) en ik kan dit alleen maar aanraden! Je leert zelf ook iets bij, en dat is toch altijd mooi meegenomen ?

Overzicht van kids-proof musea

Organiseer een playdate

Soms moet je het niet te ver zoeken. Nodig gewoon wat vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes of kindjes van de buren uit voor een namiddagje speelplezier bij je thuis. Laat hen erop los ravotten. Kinderen doen niks liever dan gewoon lekker spelen! Fingers crossed dat het niet tot ruzie komt en dat ze hun zootje achteraf weer netjes opruimen ?

Slecht weer?

Zijn de weergoden niet zo goed gezind? Dan kan je lekker binnen blijven en een gezelschapsspel spelen of samen een puzzel maken. Wat ik ook soms doe, is een film opzetten of naar de cinéma gaan. Een museum bezoeken (zie hierboven) is uiteraard ook een goed én droog idee. Je ziet, slecht weer hoeft geen spelbreker te zijn voor een leuke vakantie! Op voorwaarde dat het niet de hele week regent natuurlijk… ?

 

Tip: ik check vaak de site van www.uitmetvlieg.be. Je kan er filteren op regio, datum en leeftijd. Heel handig om een leuke activiteit te zoeken voor kinderen!

Als je nog andere tips hebt, laat ze dan gerust weten. Fijne vakantie!

Liefs, Josefien

OVER DE AUTEUR

De Bock Josefien

De Bock Josefien

Josefien De Bock fladdert door het leven als freelance copywriter en content creator. Als Text Fairy tovert ze de mooiste teksten tevoorschijn voor klanten in diverse sectoren. Met veel ervaring, enthousiasme én een vleugje magie! Check it out op www.textfairy.be. Omdat ze maar niet genoeg kan krijgen van schrijven, blogt Josefien bovendien over alles wat haar fascineert en interesseert op www.josieslittlethings.be

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments