Tips voor een geslaagd kerstfeestje op het werk

Tips voor een geslaagd kerstfeestje op het werk Artikel
0

Heb je binnenkort een kerstfeestje of nieuwjaarsdrink op het werk in je agenda staan? Lees dan zeker deze tips voor een geslaagd bedrijfsfeestje!

De dresscode

Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet. Uiteraard mag je er wel iéts feestelijker uitzien dan op een standaard werkdag. Draag niet dezelfde outfit die je aanhad voor het werk die dag. Maar overdrijf niet: less is more! Té is nooit goed dus bewaar die blingbling feestoutfit of sexy cocktailjurk maar beter voor een party met je vrienden. Focus op details, denk aan een sjaal met pailletten of een blinkend juweeltje. Misschien kan je afspreken met je collega’s om allemaal een ‘foute kersttrui’ te dragen op het feest? Jullie kunnen ook zelf zorgen voor feestelijke accessoires zoals gekke brillen of hoofddeksels. Ambiance verzekerd én ideaal om leuke selfies te nemen als herinnering!

Leg nieuwe contacten

Meng je in de groep en probeer een babbeltje te slaan met al je collega’s, zelfs mensen met wie je anders zelden of nooit contact hebt. Blijf niet de hele tijd plakken bij ‘bekende gezichten’. Praat ook niet constant over het werk. Begin over je familie, toekomstige reisplannen of goede voornemens voor het nieuwe jaar. Een kerstfeestje is de ideale gelegenheid om te netwerken en te praten met je baas in een ongedwongen sfeer. Je mag sociaal zijn maar vermijd arrogantie en overdreven familiair gedoe. Dat is uiteraard niét de bedoeling. De sfeer mag dan wel uitbundig zijn maar het blijft een zakelijke aangelegenheid met collega’s. Ga niet roddelen en laat ook je schunnige moppentrommel thuis ;-).

Drink met mate

Dit is een regel die sowieso voor élk feestje geldt, zeker ook op het werk! Je wilt écht niet herinnerd worden als ‘die dronken collega die laveloos in slaap viel op een stoel naast de dansvloer’. Of erger nog: de persoon die begon te flirten met een collega of de baas… Dergelijke ‘misstappen’ kunnen je voor de rest van je carrière boven het hoofd blijven hangen. Je mag best genieten van een glaasje (zorg wel voor een BOB!) maar wanneer je het gevoel krijgt dat je de controle aan het verliezen bent, stop dan met drinken. Gebruik je verstand. Als je toch een beetje te veel op hebt, vermijd dan absoluut om de confrontatie aan te gaan met collega’s of je baas. Dit is niét het geschikte moment om je ongezouten mening te geven of om geschillen op te lossen.

‘Met mate’ is dus het sleutelwoord. Als je niet overdrijft op vlak van kledij, drank en conversaties wordt het ongetwijfeld een leuk kerstfeestje met je collega’s. Gedraag je professioneel en amuseer je!

Liefs, Josefien

OVER DE AUTEUR

De Bock Josefien

De Bock Josefien

Josefien De Bock fladdert door het leven als freelance copywriter en content creator. Als Text Fairy tovert ze de mooiste teksten tevoorschijn voor klanten in diverse sectoren. Met veel ervaring, enthousiasme én een vleugje magie! Check it out op www.textfairy.be. Omdat ze maar niet genoeg kan krijgen van schrijven, blogt Josefien bovendien over alles wat haar fascineert en interesseert op www.josieslittlethings.be

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments