Tips voor een leuke kerstvakantie met kinderen

Tips voor een leuke kerstvakantie met kinderen Artikel
0

De kerstvakantie komt eraan! Ik hou niet zo van koude en donkere dagen maar ik ben wel van plan om veel buiten te komen met mijn zoon (bijna 5 jaar). Binnen spelen is gezellig maar ik ga liever samen op stap.

Frisse lucht doet deugd en nieuwe dingen ontdekken verruimt de blik! Terwijl ik in de zomer meestal naar zee trek, zoek ik ’s winters graag de stad op. Er zijn meer mogelijkheden om ‘op te warmen’ (een pluspunt voor een koukleum als ik!) en er is overal veel te doen voor kinderen! Ik heb een lijstje opgesteld van dingen die ik wil doen met mijn zoon tijdens de kerstvakantie. Ik weet niet of het allemaal gaat lukken, maar ik kan het proberen en anders hoop ik dat ik jou kan inspireren!

Winter in Oostende

Wij wonen niet ver van Oostende en gaan ons zeker laten onderdompelen in de winterse activiteiten die in de badstad gepland staan!

 • Tot 14/01 is de Adolf Buylstraat overkoepeld door een lichttunnel van 232.500 lichtjes. Vier keer per dag vindt een lichtshow plaats. Emil gaat dit fantastisch vinden!
 • Tot 7/01 kan je een bezoek brengen aan het huis van de Kerstman op het Wapenplein. Lijkt me superleuk om te doen!
 • Alle info via www.winterinoostende.be
 • Leuke, kindvriendelijke restaurants zijn Cultuurcafé De Grote Post of Histoires d’O. De Familie Jansen is een koffiehuis waar ik graag ga om even op adem te komen.

Gezellig Gent

Gent is dé stad van m’n hart, waar ik opgroeide voor ik naar West-Vlaanderen verhuisde. Ik ga er geregeld naartoe met Emil. De Gentse binnenstad is omgetoverd tot een winterwonderland met kerstmarkt, ijspiste en reuzenrad. De Gentse Winterfeesten zijn heel kindvriendelijk:

 • Tot 7/01 kan je in de Sint-Niklaaskerk een bezoek brengen aan Het Land van W’ijs. Hier gaat je kind op avontuur in een kerstdoolhof vol verrassingen en opdrachten.
 • Emil gaat graag naar het Gravensteen: de verhalen over ridders en prinsessen spreken hem aan. Tot 7/01 verandert het in Winterwonderkasteel. Denk aan betoverende verlichting, magische sfeer en gezellige bar. We gingen hier vorig jaar heen en gaan zeker terug!
 • Alle info via www.gentsewinterfeesten.be
 • Iets eten? Ik kan pizzeria Al Castello en Mosquito Coast aanraden om met je gezin naartoe te gaan. Een gezellige pub is De Alchemist en lekkere koffie of thee drink je bij Simon Says. Al deze zaken liggen op wandelafstand van het winterfestival.

Bruisend Brussel

Mijn favoriete stad na Gent is Brussel. Ik hou enorm van onze hoofdstad, waar op elke hoek van de straat wel iets te doen of te zien is. Vorig jaar gingen we op weekend naar Brussel tijdens de kerstperiode en dat maakte indruk op Emil. Een goeie reden om terug te gaan!

 • Tot 31/12 animeert Winterpret het hart van Brussel. Het vindt plaats op de Grote Markt, rond de Beurs, het Muntplein (ijspiste), het Sint-Katelijneplein en de Vismarkt. Een sfeervolle wandeling! Ga kijken naar de kerstboom en kerststal op de Grote Markt. Kids love it!
 • Het reuzenrad op het Sint-Katelijneplein is tof om te doen. Je hebt een schitterend zicht op Brussel. Nog op het Sint-Katelijneplein staat Le Manège d’Andrea, een handgemaakte draaimolen. Het kan er druk zijn maar met een ritje op deze unieke molen maak je je kind dolgelukkig!
 • Alle info via www.plaisirsdhiver.be
 • Honger? Chicago Café is een topper voor gezinnen. Het is er gezellig, lekker én er is veel ruimte voor kinderen om te spelen. Het kan er wel druk zijn en ze nemen doorgaans geen reservaties aan. Dus je bent gewaarschuwd…

De lichtjes van Antwerpen

In Antwerpen kom ik niet zoveel. Vraag me niet waarom, het komt er gewoon zelden van… Ook in A-Town staan nochtans leuke winterse activiteiten op het programma dus misschien moet ik er toch eens werk van maken:

Heb jij nog andere leuke tips voor de kerstvakantie? Laat maar weten! Alvast een fijn eindejaar gewenst ?

Liefs, Josefien

OVER DE AUTEUR

De Bock Josefien

De Bock Josefien

Josefien De Bock fladdert door het leven als freelance copywriter en content creator. Als Text Fairy tovert ze de mooiste teksten tevoorschijn voor klanten in diverse sectoren. Met veel ervaring, enthousiasme én een vleugje magie! Check it out op www.textfairy.be. Omdat ze maar niet genoeg kan krijgen van schrijven, blogt Josefien bovendien over alles wat haar fascineert en interesseert op www.josieslittlethings.be

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments