To do’s voor een succesvolle overname

To do’s voor een succesvolle overname Artikel
0

Een bedrijf overnemen doe je niet elke dag. Gebruik daarom deze 5 vuistregels om er een succes van te maken!

Een overname biedt tal van opportuniteiten. Je hoeft niet van nul te beginnen en vergroot in één klap je activiteiten en bereik, je klanten- en medewerkersbestand, contacten, schaalvoordelen … 
 
Deze 5 vuistregels helpen je om als assistant je manager optimaal bij te staan. 
 

1. Voorbereiding is alles

Ondanks het feit dat de eerste stappen vaak een emotionele keuze zijn, gaat aan iedere succesvolle overdracht een grondige voorbereiding vooraf. Cruciaal hierbij staat de waardebepaling van het bedrijf. Als je weet dat een gemiddelde overnameduur rond de anderhalf jaar ligt, dan begrijp je dat doorgedreven berekeningen en weloverwogen keuzes doorslaggevend zijn. 
 

2. Roep de hulp in van experten 

Weinig bedrijfsleiders zijn echt gespecialiseerd in overnames. Gezien het geld dat ermee gemoeid is en het belang van het welslagen ervan, schakel je best van bij de start een expert of adviseur in. Zijn ervaring en advies kunnen kostelijke fouten vermijden en een vlotte integratie binnen het bestaande bedrijf versnellen. Maak afspraken aan de hand van een ‘missiebrief’ (contract) waarin zijn opdracht en honorarium of commissieloon duidelijk worden vastgelegd.
 

3. Waardebepaling, intentieverklaring, boekenonderzoek en overdracht gaan vooraf aan de implementatie

Er bestaan verschillende waarderingsmethodieken die uiteenlopende resultaten opleveren. Deze elementen bepaal je best in samenspraak met de accountant en/of overnameadviseur. Een helder inzicht in alle aspecten, stelt je in staat om de deal te structureren, overtuigend te onderhandelen en tot een correcte overnameprijs te komen. 

 

4. Stel een helder overnameplan op 

Het overnameplan geeft je een overzicht van de diverse stappen die je tijdens de overname zal doorlopen. Het plan koppelt het totale kostenplaatje aan het businessplan en helpt je om diverse beleidsaspecten in lijn te brengen met de visie en strategie van jouw bedrijf: 
de menselijke organisatie: aansturing, medewerkers en partners;
de strategische organisatie: de structurele, commerciële en marketingaspecten als markten, producten of diensten, prijzen, distributiekanalen, logistiek … 
 

5. Focus je op continuïteit

Daar waar vroeger het sluiten van de deal hét moment was om te toosten, komen tegenwoordig de bubbels pas op tafel als ook het integratietraject succesvol afgerond is. Het is immers essentieel om beide organisaties naadloos op elkaar af te stemmen. Maak een integratieplan en stel een integratieteam samen. Enkel door de culturen samen te voegen en continuïteit te verzekeren is er sprake van synergievoordelen. Interne communicatie en externe communicatie naar klanten, leveranciers en andere stakeholders, spelen hierbij dan ook een belangrijke rol. 
 
In de ‘Checklist voor succesvolle overnames’  vind je een aantal concrete aandachtspunten rond hoe succesvol een bedrijf over te nemen en te integreren. 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments