Top 10 marketingtrends

Top 10 marketingtrends Artikel
1522

(Digital) marketing is een vakgebied in volle evolutie. Boost je resultaten via de top 10 trends.

 

1. Content is king

Maak de overstap van merkimago naar merkbetekenis waarbij een relevante merkinvulling steeds waardevoller wordt. Marketeers worden storytellers die aan de hand van verhalen het bedrijf of merk een ‘gezicht’ geven waar stakeholders zich mee kunnen identificeren. 
 

2. Duurzaamheid vertaalt zich zowel naar inhoud als naar uitwerking toe 

Merken willen van betekenis zijn voor het welzijn van de mens en de samenleving. Dit vind je terug in zowel de invulling van het merk, als in de uitvoering van de marketingactiviteiten. Hierbij gaat meer aandacht naar milieuvriendelijkheid en het ecologische gedachtengoed. 
 

3. De kracht van het beeld 

Naast ‘digital storytelling’ wint ook ‘visual storytelling’ steeds meer aan belang. Visuele content, met name video wordt leidend. Infographics blijven overtuigend, maar videomarketing wordt technisch steeds betaalbaarder en blijkt uitermate effectief. 
 

4. Offline en online zijn onlosmakelijk verbonden en worden steeds socialer

De integratie tussen online en offline communicatiekanalen wordt steeds efficiënter waardoor ze elkaar versterken. De introductie van de iWatch of iGlass is hier een indrukwekkend voorbeeld van. Denk maar aan de talrijke apps voor medische, sportieve of andere toepassingen die ons leven werkelijk beïnvloeden.  
 

5. Mobile first

Mobile devices winnen terrein en overstijgen de desktop toepassingen. Zeker voor wat social media gebruik betreft. Je content moet dan ook effectief mobielvriendelijk zijn, zowel qua design als qua inhoud.
 

6. Brand ambassadors doen aan co-creatie en boosten je overtuigingskracht

Als je erin slaagt om je medewerkers of stakeholders zo te inspireren dat zij zich identificeren met jouw boodschap en deze mee willen verkondigen, multipliceer je je slagkracht. Betrek hen en bied hun hapklare en bruikbare content. 
 

7. Engagement dankzij social media 

Dankzij engaging content en boodschappen die er echt toe doen (in plaats van enkel boodschappen die je merk goed uitkomen), kan je een persoonlijke band met je fans en volgers creëren. Ze zullen dan sneller geneigd zijn om in interactie te treden met je boodschappen, en je content sneller verspreiden naar een breder publiek.
 

8. Mass media worden omgetuned naar gepersonaliseerde media

Dankzij de doorgedreven inzichten in data en de mogelijkheden tot personalisatie van de communicatiekanalen, kunnen marketeers zich steeds meer focussen op doelgroepen en hun boodschap aanpassen aan de behoeftes van specifieke individuen. Marketing wordt zo steeds menselijker. 
 

9. Aandacht voor het lokale binnen een steeds globalere wereld

‘Lokaal is trendy’ ook al is de globaliseringstrend van onze wereld nog lang niet ten einde. Lokaal nieuws, lokale cultuur, lokale helden … winnen aan visbilibiteit en overtuigingskracht. 
 

10. Meten is weten en verhoogt je accountability

In een economische realiteit waar iedere investering rendabel dient te zijn, win je dankzij online marketing aan doeltreffendheid. De kwantificeerbaarheid van je acties maakt het makkelijker om je resultaten aan te tonen. Zo kan je de juiste stappen zetten en de budgetten ervoor vrijmaken. 
 
Lees ook  zeker volgende artikels:
 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments