Verminder je kerststress!

Verminder je kerststress! Artikel
1552

Ook al genieten de meesten onder ons echt volop van de feestdagen, toch kunnen ze ook een flinke dosis stress met zich meebrengen.

Want als we echt eerlijk zijn, ben je, tussen de feestjes, het koken, het schrijven en sturen van de wenskaarten en de kerstaankopen door, toch onder een hoop stress! Probeer dit jaar wat van die druk te verminderen door een aantal van je ‘to do’s’ te vereenvoudigen, en focus je energie op wat belangrijk is: de mensen rondom je!

Houd je aan je budget!

De meerderheid van de stress die je ervaart wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het gevoel dat je steeds grotere of betere cadeautjes voor je familie en vrienden moet kopen. Mooie geschenken worden uiteraard erg op prijs gesteld, maar je naasten willen zeker niet dat je begint te stressen over je budget voor volgende maand omdat je net een dure trui voor hen kocht. Bepaal dit jaar daarom wat je kan uitgeven, stel een bijhorend budget op en houd je eraan! Want mooie geschenken moeten zeker niet duur zijn.

Begin er vroeg aan!

Let's face it - de meeste mensen stellen hun kerstshopping uit tot het laaste nippertje. Slecht idee. Je zal over de laatste stuks moeten vechten met andere shoppers en zal uiteindelijk met meer stress dan voldoening weer naar huis gaan. Begin indien mogelijk goed op tijd met je aankopen (een paar maanden of weken op voorhand). Je zal dan zeker meer van je kerstshopping genieten, en het is bovendien ook een handig middeltje om je aankopen over je budget te spreiden

Probeer het World Wide Web

Online winkelen blijft iets dat vele mensen minder snel doen. Toch zijn er tal van voordelen die je misschien kunnen overtuigen het toch eens te proberen. Zo is online shoppen snel, eenvoudig en de perfecte manier om al die kerstdrukte te vermijden. Bovendien kun je al je cadeautjes aan huis en ingepakt laten leveren!

Maak een lijst

Weten voor wie je koopt is het eerste dat je moet uitzoeken. Stel daarom een lijst van personen op, en beslis vervolgens wat je voor iedere persoon zal kopen. Je kunt de lijst ook als handige checklist gebruiken tijdens het shoppen en ook om je tegen te houden teveel impulsieve aankopen te doen. 

Wees efficiënt

Probeer slechts een paar winkels te bezoeken door, aan de hand van je lijst, uit te zoeken waar je de meest items op één centrale plaats kan vinden. Als je je boodschappen in één of twee shoppingdagen kunt consolideren, zul je immers nog meer van de kerstperiode en de kerstsfeer genieten!

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments