Versterk het verhaal van je PowerPointpresentatie met functionele overgangen

Versterk het verhaal van je PowerPointpresentatie met functionele overgangen Artikel
666

PowerPoint is een van de meest verspreide presentatieprogramma’s met tal van visuele effecten. Deze ondersteunen niet alleen je boodschap, ze houden ook je toehoorder geboeid.

Met elke nieuwe release lanceert PowerPoint nieuwe dia-overgangen of slide transitions. Allemaal leuk om zien, maar hoe functioneel zijn ze in een professionele omgeving?

Deze keuzelijst in PowerPoint 2013 biedt een uitstekend startpunt:

Je ziet onmiddellijk de verschillende categorieën:

  • Subtle / Subtiel: dit zijn de meest gangbare overgangen die je kan gebruiken op de volledige presentatie. Kies er een van en selecteer vervolgens rechts van het getoonde menu de optie Apply to all / Overal toepassen.
  • Exciting / Opvallend: zoals zijn naam het al verklapt, is deze overgang bedoeld om op te vallen, om aandacht te trekken. Deze kan je absoluut gebruiken, zolang je maar niet overdrijft. Wil je een nieuw product onthullen? Gebruik dan Curtains / Gordijnen of Prestige. Wil je een idee verwerpen? Ga dan eerder voor Fracture / Breuk of Crush / Samenpersen, of zoals de letterlijke vertaling in het Nederlands het stelt: verliefdheid.
  • Dynamic content / Dynamische inhoud: hierbij laat je enkel de inhoud van de slide overgaan, wat alleen werkt als de achtergrond dezelfde blijft.

De meest geschikte overgang is die die jouw verhaal ondersteunt. En die bij de verwachtingen van je doelgroep aansluit. Daarnaast draait alles om gezond verstand... Als je zelf denkt “Zou dit er niet over zijn?”, dan is dat waarschijnlijk wel het geval, en kies je beter een andere overgang.

Bron: Xylos

OVER DE AUTEUR

OASE by Xylos

OASE by Xylos

Xylos is marktleider op het vlak van eindgebruikersopleidingen. De afgelopen 30 jaar hebben wij meer dan 450.000 kenniswerkers opgeleid in grote en kleine bedrijven. Xylos heeft recent voor de 8ste keer op rij het Qfor kwaliteitsstatuut behaald, deze keer zelfs met een maximumscore. OASE is het online videoplatform van ICT-dienstenbedrijf Xylos. Het platform richt zich op bijscholing van de meest frequente Office-toepassingen. Op het platform vind je meer dan 1000 korte video’s terug, die gemaakt zijn door experts en maandelijkse webinars.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments