Vlot afspraken maken

Vlot afspraken maken Artikel
0

Enkele tips ...
 

Altijd toegang

Hou twee agenda’s bij: eentje op jouw bureau en een kopie op het bureau van je manager. Zo hebben jullie beiden inzicht in de gemaakte afspraken en kan hij / zij de dagindeling en prioriteiten gemakkelijk bijhouden. Dit kan uiteraard ook allemaal elektronisch gebeuren (bv. door middel van een gedeelde Outlook kalender). 

Tijd en omstandigheden

Probeer de tijd voor afspraken zo nauwkeurig mogelijk in te schatten. Zo vermijd je tijdverspilling bij meetings. Voor je een meeting inplant bekijk je ook best even de voorafgaande en daaropvolgende afspraken. Oordeel dan of er wel tijd is voor een nieuwe daartussen.

Verplichte gegevens

Noteer bij elke afspraak de naam, de functie, de organisatie en de reden van de afspraak in de agenda. Wanneer de vergadering niet op kantoor plaats vindt, is het ook aangewezen nadere inlichtingen te vragen over de locatie vergaderplaats (bv. parkeermogelijkheden, drukte op de weg, enz.).

Vertrouw op anderen!

Heeft je manager het te druk? Is hij / zij plots niet meer beschikbaar? Ga na of er iemand anders de vergadering kan overnemen . Zo bespaar je de bezoeker een lange wachtperiode of de noodzaak op een andere dag terug te moeten komen. Wees hier dus op voorbereid!

Wees gastvrij

Zorg dat je op de hoogte bent van de verwachtingen omtrent de gastvrijheid en wees hierop voorbereid.

Vertrouwelijk

Vergeet niet dat de agenda van je manager strikt vertrouwelijk is en dus niet voor iedereen toegankelijk mag zijn.


Wat zijn jouw gouden tips om een agenda efficient te beheren?

 

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments