Waarom en hoe een incentive organiseren?

Waarom en hoe een incentive organiseren? Artikel
1261

De organisatie van events behoort onder meer tot jouw takenpakket. Een incentive verschilt echter van een gewoon evenement in die zin dat het een soort beloning is voor bijvoorbeeld verkopers of een distributienetwerk.


Motiveren en omzet verhogen

Een verkoopteam is essentieel met het oog op de verdere ontwikkeling van het bedrijf en een hogere omzet. Een incentive kan en moet dan ook een tweeledige doelstelling hebben. Enerzijds moet het de verkopers, het distributienetwerk of de klanten aanzetten tot handelen. Een incentive kan daarom gebaseerd zijn op een of meerdere criteria: meer producten van jullie bedrijf dan van de concurrentie verkopen, de voorkeur geven aan een bepaald productengamma, het aantal klantenbezoeken of telefoontjes voor prospectie verdubbelen, enz. Anderzijds zal de organisatie van een incentive een invloed hebben op de omzet, aangezien het ook de bedoeling is om de verkoop te stimuleren.

Goede communicatie

Een goede communicatie tijdens de verschillende fasen is essentieel om van een incentive een succes te maken:

  • De opstart van een incentive: voorstelling en uitleg van de regels.
  • In de loop van de incentive: ervoor zorgen dat het doelpubliek actief deelneemt aan de actie, deze actie steeds indachtig is en tot op het einde gemotiveerd blijft. Voorzie animaties, e-mails en andere boosters.
  • Bij de afsluiting van de incentive: reik de beloning aan de winnaars uit. Houd de andere deelnemers op de hoogte zodat hun enthousiasme geprikkeld wordt en ze de volgende keer opnieuw actief deelnemen.
     

De beloning

Je kunt de winnaars belonen met een individueel geschenk (zoals een bon voor een restaurant, wellnessarrangement …) of een groepscadeau. Dit laatste is nóg beter voor de groepsgeest en jullie imago als ‘bedrijf dat zijn mensen voor hun inzet beloont’. Leuke groepsgeschenken voor het winnende team of de medewerkers van het beste distributienetwerk zijn een minitrip met alles erop en eraan, een VIP-arrangement met een concert en diner, een avonturenparcours in de Ardennen, enz.

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments