Waarom webconferencing?

Waarom webconferencing? Artikel
0

Enkele redenen om op webconferencing over te stappen…

Webconferencing of dataconferencing, kan je ook vergaderen over het internet noemen. Via een bepaalde webpagina loggen de deelnemers aan en kan er ongeacht plaats en tijd vergaderd worden zonder tijd te verliezen aan het pendelen. 

 

Enkele voordelen:

 • Vergadering van de toekomst
  Door de internationalisering van de markt, zal webconferencing het communicatiemiddel van de toekomst worden. Je bespaart bovendien een hoop tijd en geld door minder te moeten reizen.
 • Efficiënter maken van bedrijfsprocessen
  Er kan sneller en directer overleg gepleegd worden met afdelingen of personen op afstand. Zo kan het bedrijf efficiënter te werk gaan. 
 • Simpele technologie
  Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer. Tegenwoordig zit in de meeste laptops al standaard een webcam en een microfoon ingebouwd. Zo kan je overal en altijd vergaderen.
 • Snel nuttige informatie uitwisselen
  Naast videogesprekken voeren kan je ook snel documenten en presentaties doorsturen en deze gezamenlijk evalueren. 
 • Flexibiliteit
  Door de simpele technologie kan je overal en altijd een virtuele vergadering houden. Het kan dus flexibel ingepast worden in je agenda.
 • Neem volledige meetings op, zonder te notuleren
  De meetings kunnen via de webcam worden opgenomen en dus achteraf gemakkelijk opnieuw bekeken worden. Je hebt alle exacte gegevens, zonder te moeten notuleren.
 • Efficiënter teamwerk
  Dankzij webconferencing kan je gemakkelijker in team werken met mensen die op een andere locatie zitten. Zo is een gedeelde whiteboard sessie – waarbij je interactief op eenzelfde digitaal bord kan werken – een stuk duidelijker dan als alles telefonisch uitgelegd moet worden. Webconferencing geef elke deelnemer de mogelijkheid ideëen duidelijk te communiceren op een verbale en een visuele manier.

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments