Wat niemand je ooit vertelde over carrière maken

Wat niemand je ooit vertelde over carrière maken Artikel
1251

Vergeet alle loopbaanadvies dat je tot hiertoe kreeg. Met deze 7 gouden tips zit je carrière echt in de lift.

Doe meer dan gewoon je job

Mensen die een meerwaarde zijn voor de toekomst van een bedrijf, krijgen sneller promotie. Toon dus dat je net een stapje verder gaat dan uitblinken in je job. Meer dan ooit is de assistant een proactieve sparringpartner van de manager. Hou dus je ogen en oren open en kijk naar waar jij verbeteringen kunt aanbrengen. Denk buiten de bestaande kaders, breng ideeën aan voor de groei van het bedrijf en maak ze waar.

Bezige bijtjes vliegen niet altijd hoger

Je kans op promotie verkleint, als je te druk bezig bent. Want verlies je jezelf in dagelijkse taken, en vertel je iedereen dat je te veel werk hebt? Dan denkt je omgeving dat je niet meer aan kunt, en mis je de kans om aan interessante projecten mee te werken. Maak bewust tijd vrij om over je loopbaan na te denken. Vertel je manager duidelijk in welke specifieke uitdagingen jij interesse hebt en wat jouw bijdrage zou zijn.

Kies een mentor

Niets is beter voor je carrière dan werken voor of met een mentor. Een ervaren persoon die gul is met knowhow en jou uitdaagt om te groeien. Of collega’s die je de kneepjes van het vak en de weg in de bedrijfscultuur tonen. Solliciteer je? Doe dan research rond je manager en richt je pijlen eerder op een goede leermeester dan op een bedrijf, of sector.

Kies een groeibedrijf

Ook al bulk je van talent, je breekt moeilijker door in een log of hiërarchisch bedrijf (ook al staat de ronkende naam mooi op je cv). Je leert meer en groeit sneller bij een sterke starter, of een groeibedrijf. Doe dus altijd een grondige achtergrondcheck: waar en hoe staat het bedrijf in de markt, en welke cultuur draagt het uit?

Job hoppen

Zeker als jong afgestudeerde plan je jouw carrière best ‘on the job’. Zo weet je meteen wat de functie inhoudt, of ze bij je past en wat jij eraan kunt toevoegen. Kijk dus de eerste jaren van je loopbaan goed rond en proef van verschillende functies en sectoren. Schrijf je in bij Secretary Plus Outsourcing Solutions bijvoorbeeld. Dan werk je als freelancer of vaste werknemer voor Secretary Plus. Je wordt full time bij één bedrijf, of op projectbasis bij verschillende bedrijven ingeschakeld. Of je werkt als virtual assistant van thuis uit of op een Secretary Plus-kantoor in je buurt. Zo doe je tonnen ervaring op én heb je werkzekerheid.

Camoufleer je mislukkingen niet

Ben je professioneel eens stevig de mist ingegaan? Moffel dat niet weg. Toon je manager wat je ervan leerde en geef je ervaring door. Zo help je anderen die valkuilen te vermijden, toon je dat je risico’s durft nemen en dat je - na het struikelen - weer glorieus opstaat.

10/10 voor uitvoering

Advies krijgen is één ding. Er wat mee doen, helemaal iets anders. Krijg je waardevolle raad, zorg er dan voor dat je ze daadwerkelijk toepast. 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments