Weg-met-de-sleur vakantiebestemmingen

Weg-met-de-sleur vakantiebestemmingen Artikel
0

Verlof op de planning staan? Feest! Uiteraard wil je daar op en top van genieten. Mag het voor jou wel eens wat anders zijn dan twee weken Costa Brava of een citytrip naar het mooie, maar toeristische Parijs? Dan zijn de volgende opties misschien wel iets voor jou.

Een citytrip naar één van de koudste hoofdsteden ter wereld

De hoofdstad van Kazachstan is niet meteen de eerste bestemming die in je opkomt voor een citytrip. Logisch. Toch mag je Astana niet onderschatten, zeker niet als je naar een unieke ervaring zoekt. Denk in termen van imposante gouden gebouwen, futuristische architectuur, naar het strand gaan in een tent en luisteren naar zingende fonteinen. Bonus: deze moderne stad ontdek je makkelijk zonder overrompeld te worden door andere toeristen.

Een fietstochtje voor gevorderden

Sportievelingen die graag een actieve vakantie tegemoet gaan, zetten best de Trans Dinarica op hun planning. Deze mountainbikeroute verbindt momenteel de mooiste steden, natuurparken en Unescowerelderfgoed van Slovenië, Kroatië en Bosnië en Herzegovina. Begin in Slovenië, rijd zo’n 50 à 60 kilometer per dag en je legt de hele tour in zo’n 7 à 10 dagen af. Kortere routes zijn ook mogelijk, je vindt alle informatie op hun website.

Een trip naar het onbekende

Krijg jij het Spaans benauwd van alle mogelijke opties? Relax, stress hoort niet thuis in vakantie! Geef je zorgen aan srprs.me: kies je data en vervoermiddel, geef het aantal personen en laat je verder volledig verrassen. Zij regelen jouw vluchten, verblijf en – niet onbelangrijk – jouw bestemming. Het is pas op de luchthaven dat je ontdekt naar waar jouw vliegtuig vertrekt! Je kan naast vliegvakanties ook kiezen voor de roadtrip-optie.

Toerist in eigen land

Heb je last van vliegangst, wil je je ecologische voetafdruk wat kleiner houden of ben je gewoon benieuwd naar wat België nog in petto heeft? Wat de reden ook mag zijn, België heeft genoeg pareltjes om te ontdekken! In The 500 Hidden Secrets of Belgium vind je onder andere hippe bars, inspirerende kunstmusea, fascinerende gebouwen en unieke overnachtingen terug. De gids is in de meeste boekhandels te verkrijgen.

Alles in één

Wil je op reis, maar kan je maar niet beslissen of je voor de natuur, cultuur, stadsleven of rust gaat? Dan is Slovenië de bestemming die aan jouw gepieker een einde maakt. Ljubljana zorgt voor jouw portie stadsleven, Bled is dan weer de place to be om weg te dromen bij het helderblauwe meer. Er zijn ook tal van kastelen en grotten die een bezoekje waard zijn, wijnliefhebbers kunnen zich dan weer helemaal laten gaan in de wijngaarden. Als we zeggen alles in één, dan bedoelen we ook écht alles in één ;-)

Waar breng jij jouw vakantie door? Deel gerust jouw tips en aanraders!

OVER DE AUTEUR

Bombay Axelle

Bombay Axelle

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments