Welke assistant-jobs zitten in de lift?

Welke assistant-jobs zitten in de lift? Artikel
1560

Je kantoor voor een ziekenhuis of school verruilen? Of je in beursanalyses en cloud-technologieën verdiepen?

Je kantoor voor een ziekenhuis of school verruilen? Of je in beursanalyses en cloud-technologieën verdiepen? Goed idee. Want deze assistant-jobs zitten in de lift.

De Europese Commissie publiceerde recent haar driemaandelijkse European Vacancy Monitor (EVM). Dat meet welke beroepen het snelst groeien op de Europese arbeidsmarkt.

Onderwijs, ICT en Financiën
De snelst groeiende beroepen bij Europese bedienden? Die vind je in de ICT-, financiële en legale sector, én … in de zorgsector. Volgens het EVM-rapport voeren software- en applicatieontwikkelaars en analisten, financiële professionals, gezondheidswerkers, onderwijzers en kleuterleiders, advocaten en sociale professionals de stoet van fel begeerde profielen aan. En smeken ze in de mijnsector, bouw, creatieve en artistieke sector, gezondheidszorg, landbouw, bossen en visserij om volk. Ook de chemie blijft het goed doen.

Ontwikkeling, technologie en CRM
De tien snelst groeiende jobs in België? Daar zit die van jou bij. Op één jaar tijd kreeg je er 14.800 administratieve en gespecialiseerde collega-assistants bij. Naast de Europese beroepentoppers scoren bij ons ook Sales, Marketing en Development managers, en technisch-wetenschappelijke profielen. Dus mik je op een assistant-job met toekomst? Verdiep je dan in de wereld van productontwikkeling, spijker je kennis van de nieuwste technologieën bij, en volg de nieuwste CRM-evoluties op de voet.

Assistant meer en meer co-manager
Nu managers hun virtuele assistants altijd op zak hebben, wordt de klassieke administratieve ondersteuning iets minder belangrijk. Toch verdwijnt jouw job niet. Wel verschuift je werkdomein naar dat van een office manager, event planner, operations en zelfs social media officer. Meer en meer sta je voor budgetplanning in en stuur je projecten aan. Waar vroeger talenkennis en organisatievermogen volstonden, heb je nu nieuwe sleutelvaardigheden nodig. Blijven bijscholen is dan ook de boodschap: met opleidingen in nieuwe media en technologieën, webinars rond budgetmanagement, of seminars rond projectmanagement.

 

Van je kantoor naar het ziekenhuis?
Met de veroudering van de babyboomers, en de drukke Westerse werk/leven-balans, groeit de zorg- en gezondheidssector de komende jaren sterker dan andere sectoren. En dat brengt een heleboel jobs met zich mee. The Bureau of Labor Statistics voorspelt dat er in de USA tussen vandaag en 2022 29% meer medische assistentes nodig zullen zijn. Misschien toch geen slecht idee nu al om met je neus in de medische boeken te duiken.

 

Bron: Europese Commissie

 

 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments