Werk efficiënter (samen) met Google apps

Werk efficiënter (samen) met Google apps Artikel
0

Google is meer dan een zoekmachine. Het ondersteunt je bij het communiceren, managen van een multimedia kalender of documenten… Ontdek hier enkele interessante apps.

Google is meer dan een zoekmachine. Het ondersteunt je bij het communiceren, managen van een multimedia kalender of documenten… Ontdek hier enkele interessante apps. 
 
Google is niet meer uit ons online leven te denken. Google is veel meer dan ’s werelds populairste zoekmachine en is zonder twijfel ook in jouw dagelijks leven een van de meest gebruikte applicaties. Zowel binnen als buiten de werksfeer.
 

Google apps

Wist je dat Google naast zijn zoekmotor, ook een uitgebreid pakket aan online diensten en toepassingen aanbiedt? We overlopen graag enkele van de nuttigste toepassingen, waarvan je de meeste onder de APPS knop terugvindt: de 9 kleine vierkantjes rechts bovenaan je scherm.
 

Google afbeeldingen

We zoeken zowat dagelijks naar afbeeldingen via Google. Maar je kan ook een bestaande afbeelding opzoeken op het internet. Klik daarvoor op Afbeeldingen en vervolgens op het symbool van het fototoestel dat zich rechts in de zoekbalk bevindt. Daar kan je een afbeelding opladen zodat Google op zoek gaat naar de meest gelijkende foto. Handig als je de referenties van je afbeelding bent vergeten te noteren!
Daarnaast kan je, nadat je een zoekopdracht hebt ingegeven, gebruik maken van de ‘Zoekhulpmiddelen’, waarmee je bv. op kleur kan zoeken, op type afbeelding of op grootte.
 

Google Drive

Google Drive is de online opslagplaats en synchronisatieservice van Google. Net zoals bij Dropbox of OneDrive kan je hier je bestanden opslaan. Google biedt een aantal varianten van Office-toepassingen aan zoals Excel of Word, maar werkt standaard niet met dit type van documenten. Het zet ze om naar een Google alternatief. Weet dat je Google Drive ook offline kan synchroniseren op je computer en zo nog meer flexibiliteit biedt?
 

Google Scholar

Op zoek naar betrouwbare bronnen en referenties? Test dan zeker Google Scholar uit. Het is de wetenschappelijke variant van Google waarmee je snel en eenvoudig referentiemateriaal kan opzoeken over verschillende disciplines.
 

En verder?

Chrome, Gmail, Google+, Documenten en Spreadsheets, Tekeningen, Translate, Hangouts, Sites en zelfs YouTube... De lijst van Google-toepassingen blijft groeien! Mijn advies? Ben je op zoek naar een specifieke toepassing, ga dan zeker eens kijken onder de Apps-knop. Houd er wel rekening mee dat je voor de meeste toepassingen moet ingelogd zijn op Google en dat de kans dat je werk ergens anders zichtbaar is, vrij groot is.
 
Bron: Xylos

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments