Werken in Luik is leuk!

Werken in Luik is leuk! Artikel
355

Wie zich al eens naar Luik begeeft voor zijn job, zal het kunnen beamen: dat is een dag met vlot verkeer én een grondige oefening van je talenkennis. Jammer dus dat deze stad nog regelmatig te kampen heeft met een hoop vooroordelen. Wij delen graag 5 redenen waarom werken in Luik echt leuk is!

Geen fileleed

Naar Brussel rijden betekent vaak heel wat gevloek en gegrommel in de auto. Een tripje naar Luik betekent dan weer vlotjes op de snelweg en snel op het werk! Dat is minder tijd in de auto én meer tijd om productief in te zetten. En zijn we niet allemaal steeds op zoek naar die extra uren?

La langue française

Ben je iemand die toch steeds een klein ‘paniekske’ ervaart als je beseft dat je het in het Frans moet gaan uitleggen? Oefening baart kunst. En in dit geval: heel snel zelfs! Gelukkig zijn de Luikenaren steeds behulpzaam als je niet uit je woorden komt en zijn ze altijd enthousiast dat je probeert. En zo leer je elke dag weer wat Frans bij.

Hartelijke ontvangst met een kus

Een Luikenaar is een sociale mens, een Bourgondiër en een gezelligheidsdier. In regio Luik kan je erop rekenen dat je hartelijk wordt ontvangen. Dat is, naar Waalse gewoonte, steeds met een kus op de wang. Niet zo’n zoener? Geef dit gerust aan. Als Vlaming kan zo’n ochtendkus misschien wat vreemd overkomen, maar ze gaan je heus niet anders bekijken indien je het gewoon houdt op een vriendelijke ‘goedemorgen’.

En nog een plusje van die hartelijkheid? In Luik vind je altijd wel wat lekkers in de keuken dat met plezier wordt uitgedeeld. Foodlovers komen hier zeker aan hun trekken!

Modern? Toch wel ja!

Niet lang geleden had Luik een grijs en grauw imago. Helaas leeft dat beeld bij veel mensen nog steeds. Maar Luik is een herboren stad! De stad is properder dan vroeger en er zijn een aantal imposante gebouwen bijgekomen. Zag je het station al? Da’s hypermodern! Verder is er het moderne Mediacité shoppingcenter en de wolkenkrabber waar het ministerie van financiën huist. Een volledig gemoderniseerd straatbeeld dus!

Sfeer en gezelligheid

Nog even winkelen na het werk? Mediacité biedt je een mooie verzameling van winkels onder één groot dak. Hier vind je zeker en vast wat je nodig hebt! Ook het centrum herbergt tal van leuke winkels, kleinere boetieks en gezellige koffieshops.

Één van de gezelligste kerstmarkten van ons land vind je tijdens de wintermaanden in Luik. Met de collega’s een gezellig glaasje drinken en de standjes afstruinen. Een leuke avond gegarandeerd!

Overtuigd van een job in Luik? Solliciteer dan snel!

OVER DE AUTEUR

Keulen Charlotte

Keulen Charlotte

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments