West-Vlaanderen valt voor Project Outsourcing

West-Vlaanderen valt voor Project Outsourcing Artikel
429

Anno 2018 blijft de krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt groeien. Waar er in 2017 nog gemiddeld 5,6 niet-werkende werkzoekenden per openstaande VDAB-vacatures waren, is dat aantal in 2018 teruggezakt tot 4,2. Wanneer er gekeken wordt naar de werkloosheidscijfers per provincie, doet West-Vlaanderen het erg goed*. Doet de frisse zeelucht de sollicitanten deugd of spelen er andere tendensen?

Gedetacheerde medewerkers
De gemiddelde werkloosheidsgraad in Vlaanderen is 6,3% en in geen enkele provincie doen de werkzoekenden het beter dan in West-Vlaanderen, waar het werkloosheidscijfer is teruggedrongen tot 4,8%*. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat West-Vlaamse bedrijven vaak beroep doen op gedetacheerden die tijdelijk in dienst blijven. Bij detachering of outsourcing wordt een werknemer aangenomen om tijdelijke noden op de werkvloer in te vullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwangerschapsvervanging of iemand die langdurig ziek is. Deze vorm van werving wint aan populariteit omdat het steeds moeilijker wordt om werknemers te motiveren voor een functie op interimbasis.


Op zoek naar de witte raaf
Sollicitanten zijn de dag van vandaag kieskeuriger dan vroeger: ze mogen op verschillende plaatsen opstarten en geven zichzelf meer ruimte om alle voorstellen grondig af te wegen vooraleer ze een finale keuze maken. Maar ook werkgevers geven zichzelf meer tijd om een geschikte kandidaat te vinden voor een langetermijnrelatie. Hierdoor staan ze vaker open voor een tussenoplossing, zoals outsourcing. Terwijl er een kwalitatieve Project Consultant de tijdelijke nood opvangt, hebben HR-managers de tijd om op zoek te gaan naar hun witte raaf.


Outsourcing in de lift
Dat outsourcing in de lift zit, bevestigt ook Christien Gebruers, Business Unit Manager bij Outsourcing Solutions, de gespecialiseerde afdeling van werving & selectie kantoor Secretary Plus. “We merken inderdaad een groeiende vraag naar Project Consultants in het algemeen, maar zeker ook in regio West- en Oost-Vlaanderen”, vertelt Christien. “Met zo’n 100 Project Consultants is dit duidelijk onze populairste regio. De voordelen van een Project Consultant worden voor bedrijven almaar duidelijker: de zekerheid dat hun projecten worden opgevolgd door capabele consultants die snel ingewerkt zijn, waardoor zij zich kunnen focussen op hun core business. Bij Outsourcing Solutions zijn onze consultants gespecialiseerd in office, sales support, aankoop, marketing en logistiek. Bovendien hebben we ook een afzonderlijke pool met HR-specialisten voor allerlei HR-projecten en zijn er verschillende samenwerkingsvormen mogelijk. Een Project Consultant biedt dus een flexibele oplossing voor korte en lange projecten!”.


Meer info? www.secretary-plus.be/projecten/werkgevers

 

*Arvastat. (november 2018). https://arvastat.vdab.be/arvastat_basisstatistieken_werkloosheid.html
 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments