Wie het schoentje past…

Wie het schoentje past… Artikel
0

Assepoester mag zich bij de gelukkigen prijzen.

Assepoester mag zich bij de gelukkigen prijzen. Het schoentje dat haar paste werd enkel op de pasvorm beoordeeld. Als wij, Assepoesters van deze wereld, ons willen tooien als prinsessen dan moeten we, wat betreft de schoenen, met heel wat meer criteria rekening houden dan louter de pasvorm.

Toch blijft de wijsheid van het Assepoester-sprookje de basisregel waaraan nimmer mag worden voorbij gegaan. Die wijsheid luidt dat enkel een schoen die écht past ook met stijl kan worden gedragen. Te kleine schoenen leiden tot verkrampte houdingen, die je nooit verbergen kan. Om maar te zwijgen van de schadelijke effecten ervan op het gestel. Schoenen die daarentegen te groot zijn ogen noch sierlijk, noch elegant. Zodra daaraan dan nog eens een hak te pas komt, wordt de leest een ware glijbaan. De meest sierlijke pas verwordt dan, enkel door toedoen van de schoen, tot niet meer dan een aandoenlijke eendengang.

De tweede regel heeft evenzeer te doen met “de sierlijke pas”. Zodra de schoen de sierlijkheid van bewegen in de weg staat, is hij per definitie fout. Hoe goed iemand met schoenen overweg kan is even persoonlijk als een vingerafdruk. Sommigen swingen op stiletto’s van een dozijn centimeter terwijl anderen al struikelen over een hakje van één derde van die hoogte. Houd je dus aan je eigen limieten. Laat je zeker niet overtuigen door extremen. Met sommige dingen valt gewoonweg niet te lopen. Niet overtuigd? Zelfs de meest geoefende mannequin haalt niet altijd het einde van de catwalk.

Ten derde, net als ieder ander modeartikel onttrekt de schoen zich niet aan de universele wetmatigheid dat hij bij je persoonlijkheid en lichaamsbouw moet passen. Naaldhakken, zo je daarvan zou houden, zijn in principe weggelegd voor eerder tengere benen. Die tengere benen, zullen zich daarentegen moeten bewust zijn dat hoge, zware hakken hen minder op het lijf geschreven zijn.

Quatro : hou rekening met de omstandigheden. In een kantooromgeving past een eleganter schoeisel. Maar pumps op de werf zijn even potsierlijk als veiligheidslaarzen op kantoor. Denk aan je comfort en veiligheid als je te velde bent. Als je niet aan deze criteria voldoet, zullen andere je schoeisel sowieso ongepast vinden. Ook de seizoenen spelen hun rol. “Open tenen” kunnen slechts zolang dat klimatologisch verantwoord is. Ze dragen met nylons is als vloeken in de kerk. In een zakelijke omgeving is een middelhoge hiel wel het meest gepast.

En tenslotte, Assepoesters : “illusion is the first of all pleasures”. Je schoenen maken mee deel uit van je lichaamstaal. Durf te breken en kies voor kleur, onorthodoxe vormen en design.

Onthoud, niet alleen in het sprookje kunnen schoenen een prinses van je maken. Schoenen kunnen sexappeal geven. Denk maar aan de “little black dress” waar je klassieke zwarte pumps onder draagt en wat het doet als je ze vervangt door rode stilleto’s… Schoenen kunnen je zelfvertrouwen boosten en je persoonlijkheid laat schitteren. Hoge hakken hebben de kracht om een vrouw te transformeren en haar pas bevallig te maken.

Kortom dames : kies het schoentje dat bij jou en de gelegenheid past en je bent goed op weg naar het prinsessendom !
 

Welke schoenen draag jij meestal op kantoor?

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments