Ziek tijdens je vakantie, wat nu?

Ziek tijdens je vakantie, wat nu? Artikel
0

Kan je vakantiedagen recupereren als je ziek wordt tijdens je vakantie? We vertellen je wat de regels zijn en wat je zelf moet doen.

Al weken tel je af naar je vakantie en eindelijk is het zover. Maar dan word je ziek.  Op zijn minst is het een serieuze domper op de vakantievreugde, in het ergste geval zorgt het ervoor dat je niet op reis kan vertrekken. Maar wat betekent het voor je vakantiedagen? Kan je die op een ander moment recupereren of ben je ze definitief kwijt? We geven je een woordje uitleg.
 

1. Je wordt ziek tijdens je vakantie

Stel, je neemt deze zomer een week vakantie. Op dag drie word je – het zal jou weer overkomen – getroffen door een stevige buikgriep. Bye bye ontspannende vakantie aan het strand, want jij brengt de komende dagen door in bed.
 
- Waarop heb je recht? De vakantiedagen die je verloor, kan je niet recupereren op een ander tijdstip. Volgens de wetgeving telt namelijk alleen de initiële oorzaak van schorsing van je arbeidsovereenkomst, namelijk vakantie. Je hebt natuurlijk wel recht op het vakantiegeld voor die vakantiedagen. Duurt je ziekte langer dan je vakantie en kan je een doktersattest voorleggen, dan krijg je voor de ziektedagen die na je vakantie vallen het gewaarborgd loon uitbetaald.
 
- Wat moet je doen? Kan je na je vakantie gewoon weer aan het werk, dan hoef je niets te doen. Is dat niet het geval, breng je werkgever dan zo snel mogelijk op de hoogte en bezorg hem een geldig doktersattest.
 

2. Je wordt ziek vlak voor je vakantie

Word je ziek voor je vakantie begint, dan wordt je ziekte als de eerste opschortende oorzaak van je arbeidsovereenkomst gezien. Ook als die vakantie al maanden geleden was gepland en goedgekeurd, en je maar één dag voor de start van je vakantie ziek wordt.
 
- Waarop heb je recht? Alle ziektedagen die tijdens je vakantie vallen, kan je op een ander moment recupereren. Voor deze ziektedagen krijg je het gewone gewaarborgd loon uitbetaald, voor de rest van je vakantie heb je recht op vakantiegeld.
 
- Wat moet je doen? Breng je werkgever zo snel mogelijk op de hoogte en bezorg hem een doktersattest. Dat vermeldt immers het aantal officiële ziektedagen, die je kan opnemen als vakantiedagen op een ander moment tijdens het jaar.
 

3. Je bent ziek op een wettelijke feestdag

Stel, je bent ziek van 18 tot 22 juli, een periode waarin een officiële feestdag valt.
 
- Waarop heb je recht? Je hebt recht op gewaarborgd loon voor de hele periode van je ziekte, dus ook voor de feestdag, op voorwaarde dat de feestdag in de eerste 30 dagen van je ziekteverlof valt. Een feestdag kan je echter nooit recupereren op een ander moment. Ook niet als je ziek werd voor die officiële vrije dag.
 
- Wat moet je doen? Kan je ook de dag(en) voor of na de feestdag niet komen werken? Breng dan je werkgever op de hoogte en bezorg hem een doktersattest.
 

Europa ziet het anders 

In een arrest van 21 juni 2012 bepaalde het Europees Hof van Justitie dat ook werknemers die tijdens hun vakantie ziek worden die ‘verloren’ vakantie opnieuw moeten kunnen opnemen. De redering is dat vakantie dient om je te ontspannen en tot rust te komen, terwijl je je ziekteverlof nodig hebt om te herstellen van ziekte. De Belgische wetgeving blijft voorlopig echter bij de oude regel. Je werkgever kan je dus (nog) niet toestaan om je vakantie op een ander moment op te nemen.  

OVER DE AUTEUR

We Assist You

We Assist You

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments