Zo gebruik je invoegtoepassingen of add-ins in Excel

Zo gebruik je invoegtoepassingen of add-ins in Excel Artikel
0

Werk efficiënter dankzij invoegtoepassingen in Office.

Van toepassing op Office 2013-2016

Add-ins of invoegtoepassingen zijn extra functies of opdrachten die je aan Office-programma’s kan toevoegen. Ondanks het feit dat ze deel uitmaken van de standaardsoftware, staan ze niet altijd actief. Omdat niet iedereen deze functionaliteiten gebruikt of omdat sommige bedrijven ze blokkeren.

Vanaf versie 2013 kan je via de Office Store zelf add-ins toevoegen aan je programma, waarvan een groot aantal voor Office 365. Je kan je keuze maken in de verschillende programma’s via het tabblad Insert / Invoegen.

Add-ins vereenvoudigen je werk. Om de uitgebreide functionaliteiten zoals een interactief rapport of geografische voorstelling in Excel, bedrijfsbreed te kunnen gebruiken, is het evenwel nodig dat alle collega’s deze add-ins activeren.

Er zijn twee types van invoegtoepassingen. Hoe je deze concreet kan toepassen lees je hier

Bron: Xylos

OVER DE AUTEUR

OASE by Xylos

OASE by Xylos

Xylos is marktleider op het vlak van eindgebruikersopleidingen. De afgelopen 30 jaar hebben wij meer dan 450.000 kenniswerkers opgeleid in grote en kleine bedrijven. Xylos heeft recent voor de 8ste keer op rij het Qfor kwaliteitsstatuut behaald, deze keer zelfs met een maximumscore. OASE is het online videoplatform van ICT-dienstenbedrijf Xylos. Het platform richt zich op bijscholing van de meest frequente Office-toepassingen. Op het platform vind je meer dan 1000 korte video’s terug, die gemaakt zijn door experts en maandelijkse webinars.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments