Zo zet je je mama in de bloemetjes op Moederdag!

Zo zet je je mama in de bloemetjes op Moederdag! Artikel
0

Op 12 mei is het tijd om alle mama’s eens extra te verwennen want dan vieren we moederdag (behalve in Antwerpen). Er is uiteraard niks mis met een orchidee of een doos pralines, maar ik denk toch dat het origineler kan. Ik sprokkelde 10 tips voor leuke moederdagcadeaus bijeen!

  1. Doe je mama een bloemenabonnement cadeau. Zo krijgt ze wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een prachtig boeket aan huis geleverd. Je kan dit bijvoorbeeld doen via Bloomon of Studio Blomma, maar er zijn nog veel andere aanbieders. Flower power!
  2. Voor mama’s van jonge kinderen is het boek ‘Van gin tot pap’ een leuke aanrader. De subtitel luidt ‘De ultieme survivalgids voor het opvoeden van kleine monsters’ en dat zegt al meer dan genoeg, vind ik. Hilarisch leesvoer! ?
  3. #nietaankindengezinverklappen is nog zo’n heerlijk eerlijk boek over het moederschap. Ik denk dat elke mama zich in dit boek wel érgens in herkent! 
  4. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik whatsapp vaak met mijn mama over mijn zoon Emil. Ik stuur haar veel foto’s zodat ze op de hoogte blijft van het reilen en zeilen van haar kleinzoon. Maar soms is het ook leuk om een aantal mooie foto’s af te drukken zodat ze er haar huis mee kan versieren of haar bureau kan opfleuren (en pronken bij haar collega’s ?). Ook leuk om cadeau te geven is een familiefoto. Bij Smartphoto kan je snel en makkelijk foto’s afdrukken in allerlei formaten en afwerkingen.
  5. Een juweel als moederdagcadeau is een echte klassieker. Fleurfatale is een prachtig, origineel juwelenlabel. Greet Tanghe werkt met bijzondere materialen en haar juwelen zijn met hart en ziel bedacht en gemaakt. Dat zie je gewoon! Neem maar eens een kijkje op de website, ik word daar alvast héél hebberig van… 
  6. Veel mama’s vinden het moeilijk om gezond te eten en voldoende te bewegen. Gelukkig is er Delphine Steelandt! Met het superpraktische boek #Fitbody helpt ze je om met de juiste oefeningen en voeding te werken aan een strakker en fitter lichaam. De recepten zijn heel eenvoudig en lekker, ik spreek uit ervaring!
  7. Zelf verras ik mijn mama het liefst met een ‘ervaring’ in plaats van een echt cadeau. Nu ja, een echte verrassing is het intussen niet meer voor haar want sinds een paar jaar geven mijn broer, mijn zus en ik haar een etentje cadeau voor haar moederdag. Zij mag zelf het restaurant kiezen en wij betalen uiteraard de rekening. Het is telkens een heel gezellige avond! Wij doen dit met ons viertjes, dus zonder onze partners en kinderen erbij. Maar dat is uiteraard geen must, je kan er ook een grote familie-uitstap van maken en bijvoorbeeld gaan eten in een kindvriendelijk restaurant of met z’n allen gaan ontbijten/brunchen. Zolang het maar gezellig is en la mamma ten volle kan genieten!
  8. Nu we toch bezig zijn over ervaringen, heb je al eens gedacht om een massage cadeau te geven? Een mama is doorgaans niet snel geneigd om dit voor zichzelf te boeken. Nochtans kan het zoveel deugd doen! Ik trakteerde mezelf op skireis onlangs op een massage – na laaaaaang twijfelen of ik het wel zou doen - en ik heb er echt enorm van genoten, na een intensieve skidag. Hier in België kan je een massage aan huis boeken, bijvoorbeeld bij Manutine (ik ken Martine persoonlijk en ze is top!). Maar als je zoekt in Google op ‘massage aan huis’ vind je nog heel wat hits in andere regio’s dan West-Vlaanderen.
  9. Voor mama’s die zichzelf graag verzorgen, is een cadeautje van Bio’ty Lab ideaal. Het is een webshop met alleen maar natuurlijke beautyproducten. Je vindt er een aanbod aan kwaliteitsvolle organische merken in allerlei prijsklassen. Je kan ook een cadeaubon schenken zodat je mama zelf iets kan uitkiezen.
  10. Wat ik zelf het liefst krijg voor moederdag, is een dagje voor mezelf. Sommige mama’s krijgen graag een cadeau, wat ik uiteraard perfect begrijp. Maar ik krijg graag ‘me time’ ? Ik trek er dan een dagje op uit naar een leuke stad (meestal Gent, mijn favoriet) om wat te winkelen, een koffietje te drinken, lekker te lunchen, wat rond te kuieren, een expo te bezoeken… Ik krijg er zoveel energie van en ik kom daarna met opgeladen batterijen terug thuis bij mijn gezin!

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Als je zelf nog goeie inspiratie hebt, laat het dan zeker weten!

Liefs, Josefien

OVER DE AUTEUR

De Bock Josefien

De Bock Josefien

Josefien De Bock fladdert door het leven als freelance copywriter en content creator. Als Text Fairy tovert ze de mooiste teksten tevoorschijn voor klanten in diverse sectoren. Met veel ervaring, enthousiasme én een vleugje magie! Check it out op www.textfairy.be. Omdat ze maar niet genoeg kan krijgen van schrijven, blogt Josefien bovendien over alles wat haar fascineert en interesseert op www.josieslittlethings.be

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments