5 apps voor mooie afbeeldingen

5 apps voor mooie afbeeldingen Blogpost
1167
app

Wie kent het programma Paint nog? Dit programma dat op elke Windows computer zit werd vroeger veel gebruikt om foto's te bewerken als je geen grafische kennis had. In het huidige digitale tijdperk hoef je niet meer uitgebreide grafische kennis van programma's als Photoshop te hebben om een foto te bewerken. En er zijn modernere programma's en apps dan Paint.

Social mediaplatformen als Instagram maken al gebruik van de huidige technologie en bieden de gebruikers de mogelijkheid om hun foto's van een filter te voorzien waardoor de foto een hele andere uitstraling krijgt. Het is leuk om foto's van bijvoorbeeld een tekst of mooie rand te voorzien. Ook Facebook doet mee: je kunt je statusupdate in een kleurrijke achtergrond zetten. Wil jij je eigen foto’s voorzien van een mooie filter of tekst maar wel een programma of app die makkelijk in gebruik is?

Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet.

Apps voor fotobewerking

Picmonkey (Android, iPhone, gratis) is echt mijn favoriete programma om foto’s te bewerken. De mogelijkheden zijn eindeloos en toch makkelijk in gebruik.

Je uploadt je foto en je kunt dan het formaat aanpassen, bijsnijden, kleuren aanpassen, filters toepassen, tekst plaatsen en zelfs grappige symbolen zitten in deze app.

Persoonlijk vind ik het fijn om Picmonkey op een groter scherm zoals een laptop te gebruiken. Dit is mogelijk op www.picmonkey.com

Ook met Textgram (Android, iPhone, gratis) zijn er vele opties om je foto’s leuker en mooier te maken. Een tekst op je foto, achtergrond aanpassen, filters. Eigenlijk is alles mogelijk om tot een mooi resultaat te komen. Bijzonder aan deze app is dat je je foto op bijvoorbeeld een mooie achtergrond kunt plaatsen. Misschien een houten muur of stenen muur? Dat is een van de achtergrond templates.

Postermaker (Android, iPhone gratis)

Vergelijkbaar met Textgram maar net weer andere achtergronden en effecten. Deze app is zeker ook het downloaden en proberen waard.

Apps voor het creëren van visuals

Visuals zijn afbeeldingen. Dit kunnen foto’s zijn van bijvoorbeeld mensen of natuur. Visuals kunnen ook grafisch gemaakte afbeeldingen zijn. Of een combinatie: een foto met een tekst en symbolen.

Een voorbeeld van een visual is een ‘wordcloud’. Al jaren zie je op internet van die 'wolken met woorden'. Leuk om bijvoorbeeld een familie te beschrijven. Of zakelijk om je geslaagde projecten op een leuke manier te laten zien.

Met de app Wordcloud (Android, iPhone, gratis) kun je deze heel gemakkelijk maken. Vul de woorden in en de app maakt een Wordcloud voor je. Wel goed om te weten is dat de app het woord bovenaan je lijst het grootst in het midden van de wolk zet.

Stel je hebt een zakelijk project dat speciale aandacht verdient in alle communicatie uitingen. Dan is het wel zo leuk om daar een logo voor te hebben. Ook als je privé een website voor je hobby beheert dan geeft een logo een professionele uitstraling. Er zijn vele websites en apps waar je prima een logo kunt ontwerpen. Je kunt kiezen uit allerlei symbolen die je zelf nog kunt voorzien van tekst of (bedrijfs)naam. Ideaal voor een klein budget. En erg leuk om te doen. Ik raad de app Logopit plus (Android, gratis) aan. Naast het ontwerpen van een logo biedt deze app nog veel meer mogelijkheden: een omslagfoto voor bijvoorbeeld Twitter of Facebook, een wallpaper voor je computer, een presentatie of poster.

OVER DE AUTEUR

Spanjer Maren

Spanjer Maren

In mijn leven speelt taal, communicatie en mensen altijd een rol. Mijn loopbaan is een lange zoektocht geweest. Van toerisme in het buitenland naar secretariële banen in Nederland heb ik uiteindelijk mijn hart gevonden in marketing/communicatie. Hierin komt voor mij alles samen: creativiteit, analytisch denken, regelen, organiseren en heel veel samenwerken met andere professionals. In mijn vrije tijd schrijf ik Nederlandstalige blogs voor mijn eigen online magazine www.workoutyourlife.nl

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments