Bestemming buitenland

Bestemming buitenland Blogpost
1164

Op reis gaan om even in een andere omgeving te vertoeven, nieuwe oorden te ontdekken of in een compleet ander klimaat terechtkomen: we doen het allemaal wel eens. En toegegeven, we keren ook wel graag terug naar ons gekende thuis na zo’n trip.

Maar komen die kriebels of heimwee naar betere oorden bij jou ook snel terug? Waarom niet het beste van twee werelden combineren!

Het klinkt misschien als een ver-van-jouw-bedshow met al dat geregel, al die keuzes die gemaakt moeten worden, die zoektocht naar die ideale werkbestemming, …

Toegegeven, een keuze moeten maken uit 197 (!) landen, het is niet iets voor tussen de soep en de patatten. Vrees niet langer: hier zijn dé toppers om aan het werk te gaan als expat.

Nederland

Niet meteen duizenden kilometers verder, ideaal voor als je nog dicht bij familie en vrienden wilt blijven. De grote bonus van Nederland: met 71% zouden werknemers hier het gelukkigst zijn en het minste stress hebben.

Bahrein

Volgens een onderzoek van Expat Insider staat Bahrein resoluut op nummer 1 van beste expatbestemming. Je hebt al het grote voordeel dat je niet de plaatselijke taal (Arabisch) moet leren, omdat bijna iedereen er ook Engels spreekt. Volgens expats voel je je er snel thuis en heeft de bevolking een vriendelijke houding ten opzichte van gezinnen met kinderen.

Costa Rica

InterNations voerde ook een onderzoek naar expats uit en schoof dan weer Costa Rica als grote nummer 1 in 2017 naar voren. Zowel ondernemers, parttimers en zelfs gepensioneerden wijzen Costa Rica als een topbestemming aan. Het land wordt gekenmerkt door een relaxte sfeer en manier van leven. ‘Pura Vida’ is de levensstijl van de inwoners, wat voor hen niet puur leven, maar ‘geniet’ betekent. Op en top genieten van het moment en je vooral geen zorgen maken om kleine bekommernissen. Toch iets anders dan een stressy kantoorsfeer, toch?

Ecuador

Ook Ecuador blijft een heel populaire bestemming voor expats. Hoewel het inkomen er niet heel hoog ligt, zorgt dit niet voor financiële problemen, aangezien het leven in Ecuador zelf ook relatief goedkoop is. Hoewel de lonen er lager liggen, ligt de kwaliteit van wonen er wel hoog.

Zwitserland

Ga je toch graag voor wat meer poen? Dan is Zwitserland het land bij uitstek, aangezien je daar als expat met gemiddeld €190 000 per jaar het meeste verdient. Het land heeft ook het laagste criminaliteitscijfer van Europa, wat toch ook mooi meegenomen is.

Singapore

Ga je liever voor het totaalpakketje? Dan is Singapore de beste keuze. Je hebt er een besteedbaar inkomen, een goede balans tussen werk en privé én een goede kwaliteit van leven en gezondheidszorg. Je moet er wel 7 uur tijdsverschil en een serieus aantal vlieguren voor over hebben, maar je krijgt er wel wat voor in de plaats.

En, naar waar vertrek jij? Vergeet geen kaartje te sturen! ;-)

OVER DE AUTEUR

Bombay Axelle

Bombay Axelle

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments