De lege zaal van een webinar

De lege zaal van een webinar Blogpost
0

Inmiddels heb ik al meer dan tien webinars gegeven bij We Assist You, een zeer leerrijke ervaring.

Vooral als het op de deelnemers aankomt. Als trainer zie je het publiek, hier is dat niet het geval.

Een van de meest opvallende gevolgen zie je vooral aan het begin van een webinar.
Wanneer ik een training geef, zorg ik altijd dat ik goed op tijd ben – op zich geen verschil met een Webinar, daar moet ook alles klaar gezet worden. Daardoor zie ik de deelnemers vaak al aankomen (soms zijn ze er zelfs al door ons wispelturige verkeer). Als ik bijvoorbeeld een groep van 5 deelnemers heb en ik zie vijf mensen zitten, dan kan ik vrij zeker zijn dat mijn groep volledig is. Bij een webinar start ik de sessie een half uur voor het feitelijke begin, zodat de deelnemers al kunnen aanmelden. En dan zie je meestal… niemand. Twintig voor… kwart voor… tien voor…

Meestal komen de eerste deelnemers pas tijdens de laatste vijf minuten aan. Ergens logisch, aangezien je anders toch maar zit te wachten. Maar voor mij als trainer is het toch altijd even spannend. Gaan de deelnemers wel opdagen? Zou er een technisch probleem zijn? Ben ik wel op het juiste tijdstip bezig?

Mettertijd leer je dit natuurlijk wel relativeren, maar bij elke nieuwe sessie kan ik het me niet laten om diezelfde vragen telkens opnieuw te stellen. Eens de sessie bezig is, ben je met je volledige aandacht bij de training zelf, dus valt deze zorg ook weg. Op dat moment ben je meer bezig met ervoor te zorgen dat je deelnemers aandachtig blijven. Hoe je daarmee opgaat, dat leg ik uit in een volgende blog.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments