Hoe doeltreffend spanningspijnen verlichten?

Hoe doeltreffend spanningspijnen verlichten? Blogpost
0

Zit jij ook het overgrote deel van de dag? Meestal voorovergebogen aan je computer? Met pijn in de schouders, nek, rug, of zelfs het hoofd tot gevolg?

Wel dan zal dit artikel je zeker interesseren …

Met de regelmaat van de klok lezen we hoe slecht het is om (te) lang stil te zitten. Om zonder pauze door te werken. Om voorovergebogen te werken. Om je voeten niet te ondersteunen. Om niet op de juiste hoogte te zitten. Of om je laptop niet te verhogen … In het heetst van de strijd slaan we toch alle goed bedoelde adviezen in de wind en vervallen we meestal weer in onze vastgeroeste gewoonten. Lees Klaar om rechtstaand te werken om meer te leren over hoe deze tips toe te passen.

Wat kan je doen bij spanningspijnen?

Op zoek naar een oplossing voor deze klachten, ontdekte ik de triggerpoint-therapie, een methode waarbij je via zelfmassage druk uitoefent op specifieke punten of triggerpoints. Ik kocht online het uitgebreidste boek dat ik kon vinden en ging aan de slag. Met een verbijsterend resultaat! Ik heb de techniek precies gevolgd zoals beschreven. Zo heb ik voor het slapen gaan ieder pijnpunt 'behandeld' en toen ik de volgende ochtend weer opstond, voelde ik me lichter en soepeler dan ooit. Ongelooflijk!

Hoe werkt het nu concreet?

Om te beginnen, ga je op zoek naar je spanningspunten (het boek helpt je om aan de hand van meer dan 200 illustraties deze triggerpoints te vinden). Vervolgens masseer je de punten drie keer per dag gedurende maximaal 1 minuut per punt. Dit doe je door 10 à 15 kleine heen-en-weergaande bewegingen met je vingers te maken op het triggerpoint. (Het boek legt zelfs uit hoe te masseren zonder je handen te bezeren.) En zo behandel je gedurende meerdere dagen alle verschillende punten in de gevoelige zones.

Ik vind het geweldig dat je jezelf zo kan behandelen, wanneer je maar wilt, waar je wilt, zonder afspraken of wat dan ook. Het is wel belangrijk de instructies van het boek correct te volgen om risico’s op ongewenste effecten te vermijden.

Ga je zelf aan de slag? Houd je ons dan zeker op de hoogte over de resultaten?

Bron: "Handboek triggerpoint-therapie” door Clair Davies en Amber Davies
In het Frans: « Soulagez vos douleurs par les trigger points » - Clair Davies et Amber Davies
In het Engels: « The Trigger Point Therapy Workbook» - Clair Davies

OVER DE AUTEUR

Tay Joëlle

Tay Joëlle

Joëlle is met passie actief in de communicatie. Al van jongs af aan is schrijven haar ding. Voor haar moet een boodschap professioneel zijn, aangenaam om lezen en bovenal helder vanaf de eerste lectuur.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments